Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže pohonných hmot

TEPLICKO - Nafta zmizela z náklaďáků i osobního auta; Napadl svou družku... 

Krádeže nafty

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Hrobčicích odcizil pohonné hmoty. Zloděj vnikl do areálu, kde parkují kamiony a z nádrží dvou nákladních vozidel odcizil přibližně dva tisíce litrů nafty. Celková škoda byla vyčíslena na 64 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až pětileté vězení.

     Palivo ukradl zatím neznámý zloděj také z osobního vozidla v Teplicích. Udělal díru do nádrže zaparkované Fabie, ze které odčerpal asi 25 litrů nafty, oznamovatel vyčíslil škodu na necelé dva tisíc korun. Pokud se podaří tento případ objasnit, může strávit lapka za mřížemi až dva roky.

Napadl svou družku

     Z pokusu těžkého ublížení na zdraví byl obviněn 48letý muž, který v Teplicích napadl svou družku. Po předchozí hádce, ke které došlo pravděpodobně kvůli jeho žárlivosti, ženu udeřil do hlavy, následně ji měl tahat za vlasy, kopat do ní a z výšky ji házet na zem. Poškozená utrpěla mnohočetné podlitiny a pohmožděniny a musela vyhledat lékařské ošetření. Vzhledem k tomu, že to není první napadení, kterého se muž dopustil, byl podán podnět k jeho vzetí do vazby, která byl ze strany soudu akceptován. Pokud bude muž uznán vinným z trestného činu, z něhož byl obviněn, mohl by strávit za mřížemi v krajním případě až deset let.

Přišel o nákup i peněženku

     O tašku s novým dětským kabátem a peněženkou s finanční hotovostí a doklady přišel muž, který navštívil teplické obchodní centrum. Neznámý pachatel měl využít toho, že v jedné z prodejen tašku zapomněl a než se pro ni vrátil, byla pryč. Muž, kterému vznikla škoda přes deset tisíc korun se obrátil na policisty, kteří případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci.

23. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem