Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeží v obchodech přibývá

TEPLICE - Od začátku roku evidujeme už 26 případů; Chtěla cizí peníze...  

Krádeže v obchodech se množí
     Na Teplicku se stále více množí krádeže zboží v prodejnách. Včera jsme informovali o případu agresivního zloděje, který dokonce neváhal vyhrožovat zaměstnancům ochranky nožem. Policisté od začátku roku evidují již 26 oznámení o krádežích nejrůznějšího sortimentu, lapkové berou všechno od jídla a kosmetiky po oblečení, zahradní náčiní, umělé květiny, nebo třeba svíčky.
     Osmnáct těchto skutků policisté kvalifikovali jako přestupek proti majetku, osmi zlodějům již sdělili podezření z přečinu krádeže, protože v uplynulých třech letech stáli kvůli majetkové trestné činnosti před soudem a jejich jednání je proto trestným činem.
     Takto bylo kvalifikováno například jednání 29letého muže, který včera odpoledne odcizil z regálu v teplickém supermarketu dvě másla a 32 balení taveného sýru v hodnotě přes jeden tisíc korun, zboží si schoval do batohu a aniž by zaplatil, z prodejny odešel.
     Smutnou „rekordmankou“ je v letošním roce 34letá žena, která byla v posledních dvou týdnech přistižena při krádežích již devětkrát. V šesti případech navštívila, dokonce i třikrát v jednom dni, drogerii v centru města, ze které odcizila mléčnou kojeneckou výživu v prášku a ústní vody. Z dalších prodejen pak bez zaplacení odnesla především sladkosti, které kradla po desítkách kusů. Policisté jednotlivé škody „sečetli“ a dostali se až k částce 11 tisíc korun. Ženě sdělili podezření z přečinu krádeže a ve lhůtě 48 hodin ji budou eskortovat před soudce. Vzhledem k tomu, že v trestním rejstříku nemá žena z posledních třech let záznam o odsouzení, hrozí jí maximálně dva roky vězení.
Krádeže v obchodech se množí.mp3
 
Chtěla cizí peníze
     V listopadu loňského roku přijali policisté oznámení muže, kterého neznámý pachatel okradl v jednom z teplických supermarketů. Během nákupu mu z vozíku, který nechal bez dozoru, odcizil pánskou tašku s doklady, penězi a platební kartou. Týž den došlo k neúspěšnému pokusu o výběr finanční hotovosti z nedalekého bankomatu a to právě pomocí odcizené platební karty. Policisté na základě výpisů z bankovního účtu a dalších zajištěných důkazů dopadli 19letou dívku, která je z neoprávněného pokusu o výběr peněz podezřelá.
     Podle důkazních materiálů se několik minut po krádeži pokusila o dva výběry finanční hotovosti ve výši tisíc a pět set korun. Opakovaně však na klávesnici bankomatu zadala nesprávný PIN, takže ani jedna ze dvou transakcí nebyla dokončena výplatou peněz.
     Policisté mladé ženě sdělili podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který jí v případě uznání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Dům vykradl 19letý mladík
     Po měsíčním vyšetřování bílinští policisté objasnili případ vykradení rodinného domu, ke kterému došlo v polovině prosince v katastru obce Hrobčice. Tehdy ještě neznámý pachatel přelezl přes dva metry vysokou bránu a vnikl na pozemek rodinného domu, do kterého se následně vloupal.  Uvnitř odcizil elektrickou pilu a nabíječku autobaterií v celkové hodnotě dva tisíce korun.
     Včera policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody 19letému mladíkovi, který se vloupání dopustil. Vzhledem k tomu, že to není první případ, kdy se dostal „do křížku“ s paragrafy, a za majetkovou trestnou činnosti už byl v minulosti odsouzen, hrozí mu až tři roky za mřížemi.
 
Využil otevřeného okna
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bořislavi vloupal do rodinného domu. V ranních hodinách vnikl otevřeným oknem do domu, odkud následně odcizil notebook s modemem a tři mobilní telefony. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na téměř 27 tisíc korun, v případě dopadení bude zloděj čelit trestnímu stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které může strávit až dva roky ve vězení.
 
 
Teplice, 21. 1. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem