Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl a podváděl

MOST - Soud ho poslal do vazby; Kapsáři mají žně, poškození jim někdy sami nahrávají.  

 V prodejně ukradl sýr a pečivo

Na pozorného detektiva narazil jeden nepoctivec, který přišel do litvínovského supermarketu nakupovat za pět prstů. Ze zboží si vybral balení hermelínu a dva šátečky. Potraviny si dal za opasek kalhot a poté spěchal z prodejny. Nestihl to. Ochranka ho zadržela a lup mu odebrala. Policie mu s ohledem na kriminální minulost sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup v hodnotě 76 korun byl poškozen a nemohl být vrácen zpět do prodeje.


 

Krádežím dá vale, je ve vazbě

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody 31letého muže z Mostu. Podle výsledků šetření měl muž krást ve dvou bytech a v jedné restauraci v Mostě. Do přízemního bytu měl vniknout v srpnu a z něj odcizil televizi a další věci, vše v hodnotě 30 tisíc korun. V panelovém domě se vloupal přes balkonové dveře do bytu, ze kterého měl odnést výrobky spotřební elektroniky, oděvy, sportovní vybavení, šperky, parfémy, vše v hodnotě 72 tisíc korun. Do cizí domácnosti přišel v noci, v době kdy se uvnitř nikdo nenacházel. V bytě zanechal notný nepořádek. Třetí krádež měl spáchat poté, když navštívil po uzavírací době pivnici, ze které odcizil různé alkoholické nápoje, doutníky, oříšky, sladkosti a další věci, vše za 9 tisíc korun. Obviněný napáchal celkovou škodu ve výši 104 tisíc korun. Muž má na svědomí i další trestnou činnost. Je stíhán pro krádež vloupáním do vozidla značky VW, ze kterého odcizil zabudované autorádio a čelí obvinění i z podvodu, když se pokusil vybrat peníze z cizí poštovní poukázky, což se mu díky podezření pracovnice pošty nepodařilo. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání, což soud akceptoval a vazbu uvalil.


 

Kapsáři mají žně

Kabelka změnila majitele

Hbité prsty kapsářů se činily během týdne na několika místech v okrese Most. A byly úspěšné. Zloději okradli poškozené na ulici, v restauracích, na zastávkách i v obchodě. Okradení zlodějům mnohdy sami nahrávají a usnadňují jim práci. V obci na Litvínovsku neznámý lapka tento týden okradl ženu, která byla v dopolední době v restauraci a nechala na židli svoji kabelku. Přestože si ji hlídala, přišla o peněženku s doklady a hotovostí. Případem se zabývají hamerští policisté.


 

Kapsář byl rychlý

Všímavý byl zloděj, který stál v pondělí kolem 15. hodiny v centru města na zastávce městské hromadné dopravy. Neuniklo mu, jak mladík ukládá peněženku do kapsy bundy a v nestřeženém okamžiku ji odcizil a to i přesto, že poškozený měl bundu na sobě a kapsu uzavřel zipem. Lapka ho připravil i o doklady, platební kartu a peníze. Případ nyní šetří mostecká policie.


 

Tašku si řádně nehlídala, přišla o ni

Neznámý lapka okradl v jednom mosteckém baru ženu z Mostu. Ta přišla do provozovny v časně ranních hodinách a položila si na sedačku, kde seděla, svoji tašku. V nestřeženém okamžiku příruční zavazadlo kdosi odcizil. Okradená případ ohlásila mosteckým policistům a škodu vyčíslila na sedm tisíc korun. V tašce měla peněženku s doklady, penězi, platební kartu a hotovost.


 

Zatímco tancovala, kdosi ji připravil o kabelku

Třicetitisícovou škodu utrpěla mladá žena, která navštívila jednu mosteckou diskotéku. Byl tam i neznámý podnikavec, který si všiml, že žena tancuje a kabelku si odložila na zem poblíž parketu. Zmocnil se jí. V kabelce našel peněženku s poměrně velkou finanční částkou, mobilní telefon, osobní doklady a další věci. Případ krádeže na osobě vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Odložila si peněženku, marně ji hledala

Nemilé překvapení čekalo nakupující Mostečanku v jednom mosteckém supermarketu. Po nákupu zamířila k pultu, kde si neprozřetelně odložila svoji peněženku. Stačila chvilka nepozornosti a v mžiku peněženka změnila majitele. Poškozená odhadla, že jí krádeží peněženky s finančním obnosem, doklady a platební kartou vznikla škoda ve výši 2 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 24. září 2014

vytisknout  e-mailem