Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl,byl obviněn

LOUNY - Způsobil škodu za bezmála 40 tisíc korun... 

Policisté objasnili několik trestných činů krádeží, které má na svědomí teprve 18letý mladík ze Žatce. Sérii uvedených přečinů započal uvedený aktér koncem března letošního roku, když ve Stroupečské ulici v Žatci vnikl násilným způsobem do jedné chatky. Odtud si přisvojil hlavně různé pracovní náčiní a nářadí, elektrotechniku a další věci, čímž způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun. Další skutek spáchal v tamní Jungmannově ulici, kde z jednoho rodinného domu odcizil měděný okapový svod v délce 4 metrů. Dva kusy měděného okapu v délce 6 a 7 metrů dále odcizil i z budovy plaveckého bazénu v žatecké ulici Svatopluka Čecha. Zde si navíc přisvojil i pětimetrový měděný žlab. Na svědomí má uvedený mladík i vloupání do garáže a kolny na pozemku jedné chatky v zahrádkářské kolonii V Mlynářích. Odtud si odnesl různé elektrické nářadí, železný šrot, plechové kanystry, kabely a další věci. Celková škoda, kterou svým počínáním aktér způsobil, byla vyčíslena na 37 390 Kč. Ve středu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili dotyčnému podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

V Domoušicích se vloupal do domu

Dosud nezjištěný zloděj se v úterý, v průběhu dne, vloupal do jednoho rodinného domu v Domoušicích. Odnesl si finanční hotovost a dva notebooky. Škoda, kterou svým jednáním napáchal, byla odhadnuta na 44 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají. 

Neplatí na syna  

Bezmála padesát tisíc korun dluží na výživném na svého syna 49letý muž z Klatovska. Od května roku 2010 do současné doby, vyjma jednoho měsíce, úmyslně neplnil svoji vyživovací povinnost ke svému synovi. Nedbal tak rozsudku Okresního soudu v Lounech, který mu výši výživného určil. K rukám matky, která s dítětem žije na Lounsku, již dluží 47 500 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již dotyčného muže obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 7. května 2012

vytisknout  e-mailem