Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl na železnici

TEPLICE - Zloděj byl dopaden během několika dní; Podvodníci se činí...  

Kradl na železnici
     Policisté během několika dnů dopadli zloděje, který se minulý týden na železniční trati mezi vlakovým nádražím Oldřichov a Teplice - Řetenice, vloupal do kolejové skříně. Z té následně odcizil napájecí transformátor kolejového obvodu, čímž poškozené organizaci způsobil škodu ve výši sedm tisíc korun.
     Dvaatřicetiletý muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, má za sebou i vězení, vzhledem k tomu ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.
 
Podvodníci se činí
     Policisté ukončili vyšetřování dalších dvou případů podvodů, kterými se podezřelí obohatili o desítky tisíc korun. Z přečinu podvodu byl obviněn 38letý muž, který postupně uzavřel prostřednictvím obchodního zástupce společnosti, která poskytuje půjčky, hned osm smluv o půjčkách v celkové výši 135 tisíc korun.
     Smlouvy uzavřel ve třech případech na jméno své matky a pětkrát na nacionále družky, které o tom vůbec neměly tušení. Zástupce finanční společnosti muži uvěřil, že předvyplněné smlouvy odnesl k podpisu ženám, namísto toho ale podezřelý doklady podepsal sám. Obviněnému, který je vyšetřován na svobodě, hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
     Z úvěrového podvodu pak byl obviněn 27letému muž, který s různými společnostmi uzavřel tři smlouvy o poskytnutí spotřebitelského úvěru v celkové výši téměř 32 tisíc korun. Při uzavírání smluv uváděl zkreslené údaje o výši svého příjmu a smluvně stanovené splátky navíc řádně nehradí. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 Bourali opilí
     Tepličtí dopravní policisté vyšetřují dvě nehody, z jejichž zavinění jsou podezřelí podnapilí řidiči. K první nehodě došlo v neděli večer v Bílině, kde měl 37letý řidič osobního zezadu narazit do před ním automobilu, jehož řidič chtěl odbočit mimo komunikaci. Řidič vozidla, který zřejmě nedostatečně sledoval provoz, „nadýchal“ 2,1 promile.
     Přes dvě promile alkoholu v dechu policisté naměřili i 41leté ženě, která ve stejné době havarovala v Teplicích. V centru města pravděpodobně nezvládla řízení vozidla a při projíždění levotočivou zatáčkou vyjela mimo komunikaci, kde narazila do ocelových sloupků okrasného zábradlí a sloupu veřejného osvětlení.
     Muž i žena jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim kromě zákazu řízení hrotí i trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Přišel o platební karty
     Cizí registrační značka zřejmě zlákala ke krádeži neznámého zloděje, který se včera odpoledne v Teplicích vloupal do zaparkovaného auta. Rozbil okno dveří drahého vozu a odcizil z něj čtyři platební karty, které cizinec uvnitř nechal.
     Zatímco škodu na ukradených kartách poškozený vyčíslil na 1500 korun, poškozením okna a dveří pachatel způsobil škodu přes 18 tisíc. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které hrozí zloději v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k níže uvedeným dopravním nehodám, o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo 27. dubna 2015 v 6:50 hodin v Teplicích, ul. 14. října. Řidič osobního vozidla Honda Civic, který jel ve směru od ulice Masarykova, byl údajně ohrožen protijedoucím automobilem tov. zn. Škoda Felicia modré barvy, které jelo z ul. Klicperova. Následkem toho narazil do automobilu značky Ford zaparkovaného na levé straně komunikace. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, škoda byla předběžně vyčíslena na 14 tisíc korun.
 
     K další nehodě došlo v době od 18:10 do 18:40 hodin v Bílině, ul. Havířská před Domem dětí a mládeže. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil automobil Škoda Fabia červené barvy zaparkovaný při pravém okraji komunikace a z místa nehody odjel, aniž by učinil patřičná opatření, jež mu jsou ze zákona uložena.
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 12. 5. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem