Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl okapy

LITOMĚŘICE – Má na svědomí desítku případů; Dluží už téměř 100 tisíc; Nevydařený lup 

Tento týden se policistům podařilo zadržet 24letého muže z Libochovicka, který má na svědomí více než desítku případů krádeží okapů. Od konce roku 2013 do současnosti demontoval kovové části okapových systémů z několika střech rodinných domů a rekreačních objektů na Libochovicku. Svou kořist následně odvážel do sběrny druhotných surovin a peníze užil pro svou potřebu. Škoda je vyčíslena na několik desítek tisíc korun. Zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin krádeže, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Dluží už téměř 100 tisíc
Téměř 100 tisíc korun dluží na výživném 35letý muž z Libochovicka. Ačkoliv mu tato povinnost vyplývá přímo ze zákona o rodině a byla mu stanovena i soudním rozsudkem, neplatil výživné na svého nezletilého syna od června 2012 do současnosti. Na sklonku uplynulého týdne si převzal obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy a v případě soudem uznané viny mu hrozí až dvouleté vězení.
 

Nevydařený lup
Zahrádkářskou kolonii u obce Třeboutice navštívil v pondělí neznámý sběrač kovů. Na jedné ze zahrad posbíral vše železné a svou kořist si odnosil k oplocení na okraj pozemku. Jeho záměr mu však nevyšel, neboť se na místo dostavil majitel pozemku. Neznámý lapka vzal nohy na ramena a kořist zanechal na místě. Škoda je vyčíslena na 7 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže po neznámém pachateli pátrají litoměřičtí policisté.

Litoměřice, 6. 3. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem