Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista dopaden

LITOMĚŘICE - Z trestu se neponaučil 

Počátkem března tohoto roku se tehdy neznámý pachatel opakovaně vloupal do obytného domu nedaleko obce Budyně nad Ohří. Z domu nic neodcizil, pouze zde konzumoval balenou vodu. Zanedlouho poté si vybral další objekt v této oblasti a to rekreační chatu, odkud odcizil televizor a dalekohled. Při jedné z posledních návštěv z rekreačního objektu utekl, neboť byl vyrušen majitelem. Ukázalo se, že oba případy má na svědomí 22letý muž z Libochovicka. Policisté přičetli na jeho vrub také krádež jízdního kola z nedávné doby. K činům se mladík doznal a odcizené věci se podařilo zajistit. Mladý muž se uvedených skutků dopustil i přesto, že v posledních třech letech byl za přečin krádeže již pravomocně potrestán a odsouzen. Tento týden byl obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V případě soudem uznané viny ho může postihnout až tříletý trest odnětí svobody.
 

Na krádež se posilnil

Zloděje jízdního kola vypátrali také policisté ve Štětí. Vyšlo najevo, že dotyčný notně posilněn alkoholem odcizil v uplynulém týdnu před restaurací nezajištěné dámské jízdní kolo. Nebyl to jeho první prohřešek a tak může 44letý muž ze Štětska očekávat, že trest, který ho v případě soudem uznané viny postihne, může být vyšší.
 

Auto není trezor
 

V noci na středu vnikl na pláži jezera Chmelař neznámý pachatel do nákladového prostoru zde zaparkovaného neuzamčeného vozidla. Odcizil ošacení, kabelku s peněženkou obsahující finanční hotovost a osobní doklady. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 7 tisíc korun. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.
 

Litoměřice, 17. 7. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem