Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v garáži

CHOMUTOV - Kabely, Obvinění převzal ve vězení..... 

Kradl v garáži
V měsíci květnu loňského roku se kdosi vloupal do řadové garáže v Jirkově. Zloděj odcizil ze zaparkovaného neuzamčeného vozidla čtyři kusy hliníkových disků kol i s pneumatikami. Policisté nyní zjistili, že škodu za téměř 18 tisíc korun způsobil poškozenému svým jednáním 25letý muž z Chomutova. Obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci si již převzal, ve vyšetřování nadále pokračují chomutovští kriminalisté.
 
Kabely
Objekt nemocnice navštívil několikrát během krátké doby 30letý muž z okresního města. Nevyhledal však lékařské ošetření, ale svoji pozornost zaměřil na kabely.  Na konci listopadu způsobil poškozením telefonního kabelu škodu za 31 tisíc korun. Ve stejném jednání pokračoval i o několik dní později v prosinci, kdy odstříhal další kabel a způsobil celkovou škodu za 69 tisíc korun. Obvinění z krádeže si muž již vyslechl, na případu nadále pracují kriminalisté z okresního města.
 
Obvinění převzal ve vězení
Chomutovští policisté vyšetřují poškození okapových svodů na domě v ulici 28. října. V červnu loňského roku kdosi vytrhal plastový okapový svod, který následně skončil poškozený na zemi. Měděné úchyty z okapu však zmizely. Majitel vyčíslil škodu na 2400 korun. Policisté zjistili, že uvedeného jednání se dopustil 28letý místní obyvatel. Obvinění z krádeže za ním putovalo do věznice, kde si v současné době odpykává trest z důvodu spáchání jiné trestné činnosti.
 
Ponaučení si nevzali
Potrestání za krádeže nestačilo dvojici mužů ve věku 36 z Jirkova a 47 let z Kadaně. Společně se proto vydali v závěru minulého týdne do místní firmy. Překonali oplocení a na místě odcizili volně ložené pozinkované lišty. Odejít s lupem však nestačili, na místě byli zadrženi. I když majitel vyčíslil škodu na tisíc korun, čeká na ně, vzhledem k jejich minulosti, obvinění z krádeže.
 
Chtěla peníze
Policisté v Klášterci nad Ohří vyšetřují jednání 19leté místní obyvatelky. Žena je podezřelá ze dvou trestných činů – výtržnictví a vydírání. Údery pěstí napadla na ulici o rok starší poškozenou, srazila ji na zem a požadovala vydání hotovosti. Drobná poranění lékař ošetřil, ale pracovní neschopnost naštěstí nenastala. V případě odsouzení hrozí podezřelé peněžitý trest nebo může skončit až na čtyři roky ve vězení.     
 
Zloděj v bytě
Škodu za 21 tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který vnikl do bytu v Arbesově ulici. Kdosi vyšplhal do zvýšeného přízemí a dostal se až do místnosti. Majitel upřesnil, že mu zmizela digitální kamera a celokovové náramkové hodinky. Krádež a porušování domovní svobody vyšetřují chomutovští policisté.
 
7. ledna 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem