Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v ordinaci

CHOMUTOV - Sestřičku připravil o peněženku, Jednou řetízek, podruhé tašku, Lovili bez povolení..... 

Kradl v ordinaci
Obvinění z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže hrozí 27letému muži z Klášterce nad Ohří. Navštívil ordinaci lékařky ve městě a při té příležitosti kradl. Využil chvilkové nepozornosti sestry v ordinaci a z pracovního stolu jí odcizil dámskou peněženku s osobními doklady a hotovostí ve výši 2700 korun. Navíc policisté zjistili, že ze krádež byl odsouzen Okresním soudem Chomutov teprve v lednu letošního roku a to k podmíněnému trestu odnětí svobody. Následně byl propuštěn na svobodu, vyšetřování nadále pokračuje na policejním oddělení v Kadani.

Jednou řetízek, podruhé tašku
Kriminalisté obvinili z loupeže a pokusu krádeže 19letého mladíka z okresního města. Vešel do domu na Palacké ulici, společně s poškozenou nastoupil do výtahové kabiny a tam ženě strhl z krku zlatý řetízek. Z místa utekl do přízemí, kde se snažil připravit o tašku ženu, která mu chtěla zabránit v odchodu. Když tašku nezískal, odhodil i řetízek a z místa utekl na chodník. Tam ho zadrželi strážníci a předali policistům. Nikdo nebyl zraněn. Policisté následně zjistili, že za krádež stál před chomutovským soudem již v lednu letošního roku, kdy byl podmínečně odsouzen. Obvinění si muž převzal a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství bude podán návrh na jeho vzetí do vazby.

Lovili bez povolení
Z pytláctví se bude zodpovídat dvojce 51letých mužů z Chomutova a Boleboře. Společně na vodním díle Nechranice prováděli neoprávněný lov ryb za pomoci natažené sítě. Jejich jednání odhalili členové rybářské stráže a přivolali policejní hlídku. V případě odsouzení mohou skončit za uvedené jednání až na pět let ve vězení. Věc je nadále v šetření policistů ze Března.

Poškozené plachty
Na sídlišti Písečná v Chomutově řádil vandal. Kdosi u zaparkovaných dvou návěsů u nákladních automobilů poškodil plachty. Z aut sice nic nezmizelo, ale i tak vznikla škoda za 16 tisíc korun. Po pachateli nyní pátrají chomutovští policisté.

Na skútru pod vlivem
V ulici Kaštanka kontrolovala policejní hlídka projíždějící skútr. Řidič, 45letý muž z okresního města, se podrobil dechové zkoušce. Ta byla pozitivní, nadýchal 1,59,1,75 a 1,73 promile. Muž přišel o své řidičské oprávnění, bude se zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Peníze i telefony
V jednom z jirkovských bytů v ulici SNP kradl 20letý místní obyvatel. Šlo o byt, kde bydlel u svého příbuzného a toho připravil nejen o peníze, ale i o dva mobilní telefony. Poškozený vyčíslil škodu na 7 tisíc korun. Krádež nadále vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

18. května 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem