Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v prodejnách

LOUNY - Zloděje přistihli v Bille i v Albertu. 

Do lounských marketů zavítal v minulých dnech s nekalým úmyslem 36letý muž z Loun. V pátek dopoledne se vydal do prodejny Billa. Nepřišel však jenom nakupovat, ale většinu zboží odcizil. Z prodejních regálů si do batohu uložil cukrovinky, sýr, uzeninu a další věci a u pokladny pak zaplatil pouze za toustový chléb. Zboží v batohu za celkem 841 Kč, které pronesl pokladní zónou bez zaplacení, poté dobrovolně vydal ostraze prodejny. Uvedený muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že již byl v minulosti odsouzen a potrestán. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté za tento skutek sdělili podezření z trestného činu krádeže. 

O dva dny později, v neděli navečer, se dotyčný vydal do prodejny Albert. Během nákupu si uschoval pod bundu láhev vodky v hodnotě 132 Kč. Opět zaplatil pouze za toustový chléb a s odcizeným zbožím prošel pokladnou. Ostrahou prodejny byl zadržen, odcizenou láhev vodky vydal, a poté byl předán přivolaným policistům. Ti jej převezli na služebnu a vzhledem k jeho předešlé trestné činnosti mu ve zkráceném přípravném řízení opět sdělili podezření z trestného činu krádeže.

Hlídal firmu, a přitom v ní kradl

Šedesátiletému muži z Podbořanska sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže. Uvedeného skutku se dopustil jako ostraha objektu jedné společnosti na Podbořansku, když v ní při noční směně odcizil měděný a kovový odpad v hodnotě cca 11 000 Kč. Nyní mu za tento skutek hrozí odnětí svobody až na dva roky.

Krádež nafty   

Dosud nevypátraný zloděj zavítal v minulých dnech do jednoho volně přístupného lomu na Lounsku a ze zde odstaveného bagru odcizil cca 360 litrů motorové nafty v hodnotě přes 10 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

Z garáže zmizelo nářadí

Do garáže u jednoho rodinného domu v Postoloprtech se v minulých dnech vloupal dosud nezjištěný pachatel. Odcizil ruční elektrické nářadí, svářecí agregát, motorovou a řetězovou pilu a další věci. Způsobil tím škodu za cca 30 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. března 2016

  

 

 

vytisknout  e-mailem