Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v Tescu

LOUNY - Skončil ve věznici v Litoměřicích... 

Do žateckého Tesca zavítal v pondělí dopoledne 53letý muž z Ostravska. Nepřišel však nakupovat, ale krást. Přímo v prodejně, mezi regály, snědl sýrový rohlík a vypil broskvový čaj. Poté se napakoval dalšími potravinami, za které na pokladně nezaplatil. Způsobená škoda, kterou svým počínáním napáchal není vysoká, činí celkem 80 Kč, ale dotyčný se tohoto skutku dopustil i přesto, že již byl za obdobnou krádež v minulém roce odsouzen. Navíc, jak policisté lustrací zjistili, bylo po uvedeném muži vyhlášeno celostátní pátrání s příkazem k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí trestnou činnost. Proto byl dotyčný omezen na svobodě a následně ekortován do věznice v Litoměřicích. 

Vandal poničil mercedes

Trnem v oku dosud neznámého vandala se stal zaparkovaný osobní automobil zn. Mercedes v žatecké ulici U Hřiště. Z neděle na pondělí jej poničil takovým způsobem, že výše škody byla předběžně odhadnuta na 40 tisíc korun. Karoserii vozidla poškrábal a pomačkal nezjištěným předmětem. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Ukradená nafta a zboží z návěsu

O víkendu byla opět z parkoviště u chlumčanského motorestu na Lounsku nahlášena krádež nafty ze zaparkovaných vozidel. Dosud nezjištěný pachatel odcizil z neuzamčené nádrže vozidla zn. Volvo s návěsem asi 150 litrů motorové nafty. Dále rozřízl plachtu návěsu a přisvojil si jednu paletu se sportovním zbožím. Podobně jednal i v dalším případě, kdy z druhého zaparkovaného automobilu zn. MAN s návěsem rovněž odcizil 120 litrů paliva a rozřízl plachtu návěsu. Celková škoda nebyla dosud vyčíslena, ale určitě bude přesahovat deset tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.  

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 3. dubna 2012  

 

 

vytisknout  e-mailem