Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v zahrádkách

LOUNY - Za majetkovou kriminalitu byl již v minulosti trestán... 

Policisté objasnili krádeže v zahrádkách v lokalitě Draguš v Postoloprtech. Tuto trestnou činnost má na svědomí 48letý muž z Pardubicka, který ji páchal již koncem minulého roku a v prvních týdnech roku 2012. Zprvu jeho nezákonné jednání posuzovali policisté jako přestupek proti majetku, ale po sečtení škod a zjištění, že se jiných krádeží dopouštěl dotyčný již v minulosti, jej překvalifikovali na přečin krádeže. Uvedený muž má na svědomí opakované krádeže v zahrádkářské kolonii, odkud si odnášel hlavně různý železný materiál, ale také elektroniku. V jednom případě vnikl také na pozemek jednoho domu v obci Rvenice, kde odcizil krbovou vložku a různý kovový materiál. Z nezajištěné kůlny si  pak odnesl drobné ruční nářadí. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 8 140 Kč. V těchto dnech obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování dotyčného muže z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Stíhá jej na svobodě.

Vloupal se do prodejny, vyrušil jej majitel

V nočních hodinách z pondělí na úterý vnikl nezjištěným způsobem do prodejny potravin v přízemí jednoho domu v lounské Husově ulici neznámý pachatel. Krást ale nestačil, neboť jej vyrušil provozovatel. Zloděj z místa utekl. Žádná škoda majiteli nevznikla. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Z česačky zmizela nafta a nářadí

Do bývalé česačky chmele v Blšanech u Podbořan zavítal v minulých dnech dosud neznámý pachatel. Po násilném vniknutí odcizil z haly 250 litrů motorové nafty, elektrické dílenské nářadí, kompresor a další věci. Svým jednáním tak způsobil škodu za 33 300 Kč. Podbořanští policisté událost šetří jako trestný čin krádeže.

Zloděj kradl náhradní díly 

Zděné oplocení pozemku bývalého cukrovaru v Březně u Postoloprt překonal v minulých dnech dosud neznámý pachatel a vloupal se do zdejšího skladu náhradních dílů na osobní automobily. Odcizil rozvodové a klínové řemeny, stěrače, ložiska, startéry, alternátory a další věci. Způsobená škoda přesahuje 8 tisíc Kč. Událost šetří postoloprtští policisté jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 13. června 2012

 

 

vytisknout  e-mailem