Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

TEPLICKO - Recidivista ukradl parapety, lešení, nářadí i cukrovinky; Další újezdy od nehod... 

Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

     Vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže 39letého recidivistu, který se v Teplicích dopouštěl majetkové trestné činnosti. V minulosti 18krát odsouzený muž je podezřelý, že v polovině září vylezl po lešení na budovu v Teplicích, kde z nejméně deseti oken ukradl měděné parapety, přitom poškodil i fasádu nemovitosti.

     O několik dnů později překonal dvoumetrový plot a z areálu v Teplicích odcizil jedno pole hliníkového lešení. Přibližně ve stejné době vnikl do areálu, kde z neobydleného kontejnerového domu odcizil dvě úhlové brusky, svařovací invertor a ruční kotoučovou pilu. Ve stejném areálu se pak vloupal do budovy, odkud odcizil cukrovinky za bezmála dvacet tisíc korun. Muž, který krádežemi způsobil škodu přes padesát tisíc korun, se policistům ke všem skutkům přiznal, pokud bude uznán vinným, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Další újezdy od nehod

     Policisté nadále zaznamenávají případy, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí z místa, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

     K první dopravní nehodě mělo dojít v době od 10:08 do 10:11 hodin dne 30. září 2021 v Teplicích - Trnovanech, ul. Bohosudovská na parkovací ploše OD Kaufland. Neznámý řidič poškodil zaparkované vozidlo VW Caddy a z místa nehody ujel, aniž by splnil svou zákonnou povinnost.

     Od nehody ujel i řidič, který v době od 18:00 hodin dne 6. října do 5:45 hodin dne 7. října 2021 v Oseku, ul. Hrdlovská poškodil levý zadní blatník u podélně zaparkovaného vozidla VW Passat.

     Hledáme také svědky nehody, ke které mělo dojít v době od 18:00 hodin dne 24. října do 17:30 hodin dne 25. října 2021 v Teplicích na parkovišti ul. kpt. Jaroše kde nezjištěný řidič poškodil pravou přední část zaparkovaného vozidla Chevrolet a poté měl z místa dopravní nehody ujet, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti.

     K dopravní nehodě došlo také dne 27. října 2021 v 19:00 hodin v Teplicích, ul. V. Hálka na křižovatce s ul. Českobratrská u č. p. 1630. Neznámý řidič neodhadl boční odstup od vozidla Peugeot, jehož řidička jela z ul. V. Hálka, zastavila na hraně křižovatky, kde je dopravní značení STOP a odbočovala vlevo do ul. Českobratrská. Muž, který řídil tmavé vozidlo typu sedan, ji objel z pravé strany, přičemž najel na chodník a při manévru jí poškodil levou stranou svého vozidla pravé zpětné zrcátko, i tento řidič z místa ujel, aniž splnil svou zákonnou povinnost.

     Policisté žádají svědky, kteří by poskytnout jakékoliv poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehod, případně mají k dispozici kamerové záznamy, aby kontaktovali policisty z dopravního inspektorátu Teplice, ul. Husitská 5 buď osobně, nebo poznatky sdělili na telefon 974 439 260.

Zmizel mrazák i nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v teplické zahrádkářské kolonii vloupal do přístavku u chatky, ze kterého odcizil mrazák, různé nářadí, potraviny a další věci za bezmála dvanáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

29. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem