Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradla v domě

LOUNY - Byla obviněna, nyní se již nachází ve vazbě... 

Několik týdnů pátrali policisté po zloději, který v obci Kněžice na Podbořansku odcizil z jednoho domu věci za téměř sto tisíc korun. V těchto dnech zahájili trestní stíhání proti 26leté ženě cizí národnosti, která ma tento opakovaný skutek na svědomí. V domě dotyčná pobývala legálně, neboť byla s majitelkou dohodnuta, že jí vypomůže s úklidem v domácnosti. V době nepřítomnosti poškozené se cizinka dohodla společně s ještě dalším, dosud neustanoveným spolupachatelem, že z domu odcizí nějaké věci a ty následně zpeněží, aby získali finanční hotovost. Poté z obydlí odnesli nejméně 17 obrazů, tkané koberce, sadu stříbrných příborů, stříbrnou a porcelánovou mísu, alkoholické nápoje a další věci, vše v hodnotě 92 200 Kč, které údajně spolupachatel prodal a dívce za ně předal deset tisíc korun. Po tomto spáchaném skutku cizinka z domu zmizela a asi za měsíc vyčkala příhodného okamžiku, až dům bude opuštěný, a na místo činu se vrátila. Dovnitř se však již musela vloupat, neboť původní zámek poškozená vyměnila. Cizinka měla v úmyslu jednak opět krást, ale také odnést si svoje věci, které tam předtím zanechala. Protože z domu již nebylo co odcizit, přisvojila si alespoň nějaké potraviny a odešla. Tohoto skutku se opět dopustila ve společnosti dalšího neustanoveného pachatele. Poškozená celkovou škodu vyčíslila na 96 350 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již dotyčné ženě sdělil obvinění z trestného činu krádeže a také porušování domovní svobody a podal na ni podnět k návrhu na vzetí do vazby. V současné době se již obviněná cizinka nachází ve vazební věznici v Litoměřicích. Pokud bude odsouzena, čeká ji trest odnětí svobody v délce od jednoho do pěti let.     

Krádež dřeva

Do lesního porostu zvaném Jezera, poblíž obce Markvarec na Lounsku, zavítal v minulých dnech s nekalým úmyslem dosud nevypátraný zloděj. Z tamního složiště dřeva odcizil přes šest kubických metrů volně uložené smrkové a dva kubíky dubové vlákniny. Poškozené společnosti tím způsobil škodu za 7 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají. 

Drahé houbaření

Škodu přesahující 17 tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel jednomu houbaři z Loun. Když se poškozený v sobotu dopoledne vydal k obci Hvížďalka na Lounsku na houby a vozidlo zaparkoval na silnici u lesa, netušil, jaké ho čeká nepříjemné překvapení. Když se vrátil, nalezl svůj  vůz zn. Mercedes Vito nejen vykradený, ale také poškozený. Neznámý pachatel mu u auta rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří, propíchl pravou přední pneumatiku a odcizil autorádio zn. Panasonic, handsfree sadu, různé nářadí, doklady a další věci. Případ nyní šetří policie jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci.

Jaromíra Střelcová

Louny, 6. září 2010   

 

 

vytisknout  e-mailem