Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli, co jim přišlo pod ruku

DĚČÍNSKO - Kriminalisté obvinili z krádeže tři osoby, dvě z nich jsou stíhány vazebně 

Profesionální práci odvedli kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Děčíně.  Během několika dnů koncem února dopadli skupinu podezřelých a objasnili tak celkem 4 případy majetkové trestné činnosti.

Skupinu tvořila trojice mužů ve věku 26, 27 a 32 let. Děčínští  kriminalisté zahájili jejich trestí stíhání a policejní komisař je obvinil z přečinu krádeže.  Podle kriminalistů měli v Děčíně  páchat majetkovou trestnou činnost od začátku do poloviny měsíce února letošního roku. Během zhruba dvou týdnů mají na svědomí celkem čtyři případy, při kterých se vloupali nebo neoprávněně vnikli do několika objektů hotelů, restaurací a firem v centru Děčína, ve kterých  následně kradli vše, co jim přišlo pod ruku. Ve třech případech měli společně dva starší obvinění v objektech odcizit různé vybavení  či elektroniku, dále také potraviny, ale například i sudy s alkoholem. Ve čtvrtém případě měl jeden ze starších obviněných společně s nejmladším obviněným  neoprávněně vniknout do areálu děčínské  firmy a odtud odcizit ze služebních vozidel různé věci.  Celková škoda, která byla jejich protiprávním jednáním způsobena a to jak krádežemi, tak poškozením, byla vyčíslena na částku přesahující 540 tisíc korun.

Policejní komisař podal v případě dvou nejstarších obviněných státnímu zástupci podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby, oba byli totiž v minulosti  za obdobný skutek soudně trestáni.  Soudce okresního soudu akceptoval podaný návrh a oba obviněné poslal do vazby, kde budou čekat na verdikt soudu. Za přečin krádež jim hrozí vzhledem k výši způsobené škody v případě uznání viny u soudu až pětiletý trest odnětí svobody.  Proti nejmladšímu obviněnému je trestní stíhání vedeno na svobodě, v případě uznání viny u soudu mu hrozí maximálně dvouleté vězení.

Děčín 2. března 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje
PČR ÚO Děčín

vytisknout  e-mailem