Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli dřevo

LOUNY - V lese pokáceli a odcizili na 130 stromů. 

V rukou policistů skončila dvojice aktérů, která koncem minulého a začátkem tohoto roku neoprávněně pokácela v lesním porostu u obce Vroutek na Podbořansku na 130 stromů borovice. Pokácené stromy pak společně odvětvila, rozřezala a osobním vozidlem je z lesa odvážela. Na svědomí má tato dvojice (muž 37 let z Podbořanska, žena 34 let ze Žatecka) nejméně 13 případů. Dřevo poté rozprodávala různým osobám za částku 400 - 450 Kč za fůru, čímž celkem utržila kolem 10 000 Kč. Oba aktéři si následně získané peníze rozdělili a každy je použil pro svoji potřebu. Majiteli lesa svým jednáním způsobili škodu přesahující 50 000 Kč. Policejní komisař je obvinil ze spáchání přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství a vyšetřuje je na svobodě. Policisté u obviněných zajistili motorovou pilu a motorové vozidlo, tedy věci, se kterými páchali trestnou činnost a podají návrh na jejich propadnutí, o čemž rozhodne soud. Zároveň zajistili část odcizeného dřeva. Vyšetřování případu i nadále pokračuje.

V Lounech se vloupal do bytů

Ve středu dopoledne se vloupal do dvou bytů v panelovém domě na sídlišti v západní části Loun dosud nezjištěný pachatel. Vybral si sousední byty v posledním patře obytného domu a odcizil z nich peníze, zlaté a stříbrné šperky a hodinky. Poškození majitelé škodu vyčíslili na 72 540 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Po pachatel-ích pátrají. 

Nafta a zase nafta 

Policisté šetří krádež motorové nafty, která zmizela z pondělí na úterý v Chomutovské ulici v Žatci. Dosud nezjištěný pachatel si tam vyhlédl zaparkované nákladní vozidlo zn. Scania a z jeho palivové nádrže odcizil 450 litrů motorové nafty v celkové hodnotě 16 200 Kč. Další škodu, za cca 1 000 Kč, způsobil poškozením nádrže.

Ve středu, brzy ráno, byla krádež motorové nafty oznámena i z odstavného parkoviště v Chlumčanech u Loun. Ze zaparkovaného nákladního automobilu zn. Volvo odčerpal neznámý pachatel 300 litrů paliva, čímž způsobil škodu za 12 350 Kč. 

Další krádež motorové nafty šetřili policisté u obce Panenský Týnec na Lounsku. Dosud nezjištěný pachatel ji odcizil z palivové nádrže zaparkovaného vozidla zn. Renault Premuim. V tomto případě zmizelo 250 litrů paliva v hodnotě za bezmála 10 000 Kč. 

Všechny případy jsou nyní předmětem dalšího šetření lounských policistů, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 13. února 2014  

vytisknout  e-mailem