Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli měděné parapety

LOUNY - Zadrželi je strážníci a předali do rukou policistů.  

Dvěma bratrům ve věku 20 a 21 let z Karlovarska sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství. Dvojice aktérů si v Žatci vyhlédla jeden bývalý hotel a z budovy odcizila vnější měděné parapety. Na místě je však zadržela hlídka městských strážníků a předala tamním policistům. Poškozená společnost škodu vyčíslila na 1 093 Kč. Po provedených úkonech byli oba podezřelí propuštěni na svobodu.

Recidivista kradl v Kauflandu

Ve středu večer zadrželi policisté v lounské prodejně Kaufland 36letého muže, který tam kradl. Odcizil čokoládu a dva sýry v celkové hodnotě 107 Kč. Uvedeného jednání se dotyčný dopustil i přesto, že byl v minulosti za jinou trestnou činnost již odsouzen. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a po provedených úkonech jej ze zadržení propustili.

Pozor na zaparkovaná auta u marketů!

Několik případů krádeží vloupáním do zaparkovaných vozidel u nákupních center šetří policisté lounského okresu. Ve středu odpoledne se například dosud nezjištěný pachatel vloupal na parkovišti u žateckého Kauflandu do vozidla zn. Renaulat 19. Překonal zámek dveří u spolujezdce a ze sedadla odcizil batoh s věcmi. Svým jednáním způsobil majiteli škodu za celkem 1 500 Kč.

Podobný případ se odehrál o několik hodin později i v Lounech. Rovněž na parkovišti u tamního Kauflandu vnikl neznámý pachatel do osobního automobilu zn. Renault Twingo a odcizil batoh s obsahem. V tomto případě způsobil poškozenému majiteli škodu ve výši 4 400 Kč.

Oba případy policie šetří, po pachateli-ích pátrá a opět upozorňuje motoristy, aby si ve vozidlech nenechávali žádné věci, které lákají zloděje!

Rozestavěné domy přilákaly zloděje 

Několik rozestavěných rodinných domů v Podbořanech navštívil v minulých dnech dosud neznámý pachatel. Násilným způsobem vnikl dovnitř, stavení prohledal a odcizil hlavně elektrické kabely a různé nářadí. Svým jednáním napáchal škodu za celkem 137 250 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci a po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 30. ledna 2014

vytisknout  e-mailem