Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli společně

CHOMUTOVSKO - Prodavačka skončila po odstrčení na zemi; Objasněné krádeže cigaret. 

Policisté v těchto dnech sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže dvěma mužům (ve věku 24 a 31 let) z Klášterce nad Ohří. Ti společně koncem dubna ve večerních hodinách navštívili jeden klášterecký supermarket, kde si pod bundy schovali cukrovinky, pečivo a 3 láhve tvrdého alkoholu. Se zbožím pak zamířili k východu, aniž by zaplatili. V útěku se jim snažila zabránit prodavačka, tu však jeden z nich odstrčil, až upadla na zem a poté oba utekli i se zbožím.

Policisté na základě oznámení krádež prošetřili a totožnost původně neznámých pachatelů zjistili. Oba muži byli v nedávné době za podobné jednání odsouzeni, proto jim nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.  

Objasněné krádeže cigaret

Několik krádeží cigaret z prodejny tzv. „Free Shopu“ na Chomutovsku má mít podle zjištění policistů na svědomí 38letý muž z Mostu. Ten si vyhlédl prodejnu nedaleko hranic s Německem a opakovaně ji pak navštívil. V jednom případě tam ve stejný den zašel dokonce dvakrát a pokaždé odcházel s dvěma kartony cigaret, které však nezaplatil. Při dalších dvou „výpravách“ do prodejny si měl vždy odnést po třech kartonech.  Celková škoda byla vyčíslena na téměř 15 tisíc korun. Totožnost neznámého muže se nakonec i s přispěním svědků podařilo policistům zjistit. Jedná se o recidivistu, který byl za majetkovou trestnou činnost již dříve odsouzen a teprve před rokem propuštěn z výkonu trestu. Za nynější krádež mu tak hrozí až tříleté odnětí svobody.

Za podobné jednání, tedy krádež cigaret z „Free Shopu“ řeší momentálně policisté na Chomutovsku i další dva podezřelé. Ti měli odcizit cigarety v hodnotě přesahující 18 tisíc korun při jedné „společné akci“ v jiné prodejně, také nedaleko hranic. V tomto případě se jedná o muže a ženu, oba ve věku 33let. Také oni již byli kvůli krádeži v minulosti trestáni, i jim tedy hrozí až tři roky za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 16. května 2023

vytisknout  e-mailem