Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v domě

LOUNY - Na místě je zadrželi policisté.  

Dva muže ve věku 24 let z Karlovarska a 43let z Loun zadrželi přímo při krádeži v domě policisté a služební psovod. Dvojice vnikla násilným způsobem do neobydleného domu ve Sladovnické ulici v Lounech a vytrhala tam měděné trubky ústředního topení se šroubením. Následně chtěli kořist odcizit, ale to se jim nepodařilo. Na místě činu byli zadrženi hlídkou obvodního oddělení a psovodem, kteří je převezli na služebnu a poté umístili do policejní cely. Následně jim policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z pokusu trestného činu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství. Mladší z dvojice podezřelých se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za protiprávní jednání odsouzen. Po provedených úkonech byli oba muži propuštěni na svobodu.
 
Krádež plotu
 
V minulých dnech byla policistům nahlášena krádež drátěného oplocení vodního zdroje v Libořicích na Žatecku. Dosud neznámý pachatel si přisvojil 370 metrů pletiva v hodnotě 10 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.
 
Vykradená garáž v Divicích
 
Neznámý pachatel řádil v minulých dnech i v Divicích u Loun. Z volně přístupného pozemku odcizil ze dvora dvoje kamna v hodnotě 11 tisíc korun a poté vnikl na pozemek sousední chalupy. Násilným způsobem překonal vstupní dveře do garáže a přisvojil si motorovou pilu a plotové nůžky. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 24 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 31. prosince 2013

vytisknout  e-mailem