Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v zahradách

LOUNY - Mohou jít za mříže až na tři roky.  

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody dvěma mužům ve věku 34 a 38 let z Mostecka a Žatecka. Muži vnikli v polovině února tohoto roku do zahradní kolonie v lokalitě Bílý vrch v Žatci, kde odcizili různé věci. Na jedné parcele se vloupali do kůlny, poškodili zařízení a ze sousedního pozemku odcizili šest kusů vlnitého plechu, antikorovou desku a chemickou toaletu. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobili, činí několik tisíc korun. Oba muži byli po provedených úkonech propuštěni na svobodu. Podle trestního zákoníku mohou jít za mříže až na tři roky.
 
O hladině alkoholu rozhodly výsledky krevního testu
 
V první polovině března stavěla a kontrolovala policejní hlídka řidiče osobního vozidla zn. Škoda Forman v obci Želkovice na Lounsku. Provedenou dechovou zkouškou zjistila u řidiče středního věku požití alkoholu. Přístroj Dräger nejprve ukázal hodnotu 0, 86 a následně 1, 37 a 0, 98 promile alkoholu v dechu. Proto byl řidiči proveden k přesnému určení hladiny alkoholu krevní test. Z výsledku znaleckého posudku vyplynulo, že v době řízení motorového vozidla dosahovala koncentrace ethanolu v krvi řidiče hodnot v rozmezí od 1, 23 do 1, 37 g/kg. Na základě tohoto zjištění bylo dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Krádež peněz z kantýny objasněna
 
Na přelomu března a dubna jsme veřejnost informovali o krádeži peněz z kantýny jedné firmy v Žatci (více zde). Ty zmizely i s příruční pokladnou z neuzamčené skříňky. Škoda byla vyčíslena na 17 800 Kč. Policisté v těchto dnech případ objasnili a ve zkráceném přípravném řízení sdělili z tohoto skutku podezření 28letému mladíkovi z Chomutovska.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. dubna 2015

vytisknout  e-mailem