Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli železo

LOUNY - Na místě je zadržela ostraha objektu... 

V pátek dopoledne se vydala dvojice mladých mužů z Chomutova krást do lounského okresu. Vytipovala si volně přístupný areál jedné firmy v katastru obce Buškovice, kde muže zaujal kovový pásový dopravník. Z něj postupně odmontovali a odcizili celkem 8 kusů držáků válečků, které si naložili do připraveného vozidla. Na místě je však vyrušil zaměstnanec firmy a také pracovník bezpečnostní agentury. Ti jim znemožnili, aby ujeli a přivolali policisty. Jeden ze zlodějů se ještě chtěl před policejní hlídkou ukrýt, ale marně. Oba aktéři byli převezeni na policejní služebnu, kde se podrobili výslechu, a kde jim policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Jak následně vyšlo najevo, uvedená dvojice již byla pro jiné krádeže odsouzena Okresním soudem v Chomutově. Ten mladší (30 let) má dokonce do 22. prosince 2011 uložen podmíněný trest, starší z dvojice (35 let) se vrátil v březnu minulého roku z vězení. Po provedených úkonech byli muži propuštěni na svobodu.

Strážníci zjistili opilého řidiče

Při dopravní kontrole, kterou v pátek navečer prováděli strážníci Městské policie v Postoloprtech, byl zjištěn opilý řidič. Hlídka jej kontrolovala po 18. hodině večer ve Dvořákově ulici, ve směru od města k viaduktu. Provedenou dechovou zkouškou zjistila, že muž má v dechu 1, 59 promile alkoholu. Opakovaná zkouška následně vykázala 1, 62 promile alkoholu v dechu řidiče. Čtyřiapadesátiletý řidič si na služebně Obvodního oddělení v Postoloprtech posléze vyslechl od mužů zákona ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z firmy zmizel bagr

V sobotu, krátce před druhou hodinou ráno, vnikl do areálu jedné firmy na Lounsku dosud nezjištěný poberta. Zaměřil se na zaparkované bagry. U jednoho z nich poškodil dveře, do druhého vnikl a následně s ním odjel. Aby měl volný průjezd z areálu, musel s bagrem prorazit vrata objektu. Neujel ale daleko, několik stovek metrů od místa krádeže byl stroj nalezen, ale místo řidiče bylo již prázdné. Poškozená firma škodu vyčíslila na 43 000 Kč. Její zástupce si na místě nalezený bagr převzal. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.  

Trojice kradla v Kauflandu drogistické zboží

Tři muži ve věku 37, 56 a 56 let z Mostecka se vydali v neděli, krátce po poledni, do žateckého Kauflandu s nekalým úmyslem. Odcizili drogistické zboží v hodnotě celkem 7 487 Kč. Všichni byli zadrženi a předáni policii, která následně zjistila, že nejsou v páchání trestné činnosti žádnými nováčky. Za obdobnou trestnou činnost již byli dříve odsouzeni. Všem třem sdělili nyní policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže a po provedených úkonech je propustili na svobodu.

V Žatci mizely okapy

Žateckým policistům byly nahlášeny krádeže okapových svodů z jednoho domu na Husitském náměstí a také z rodinného domu v žatecké ulici J. Herbena. V obou případech překonal nejprve pachatel oplocení objektu a oba případy se odehrály z pátku na sobotu. Celková škoda byla vyčíslena na 11 350 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a také trestný čin porušování domovní svobody.

Další zprávy vyjdou ve středu 30. března 2011.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. března 2011

vytisknout  e-mailem