Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradou i ženy

TEPLICE - Žena vykradla nejméně tři auta; Zneužila cizí kartu...  

Žena vykrádala auta
     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byla obviněna teprve 20letá žena, která vykradla nejméně tři auta. Na Silvestra se v Teplicích vloupala do dvou vozidel, z jednoho odcizila odnímatelný panel autorádia, mobilní telefon, batoh a další věci za bezmála sedm tisíc korun, v dalším našla krabici se sklenicemi a plastový tác, které také odcizila.
     V polovině ledna vykradla další auto, v tomto případě odcizila desky s firemními tiskopisy a propagačními letáky a 3 SIM karty s předplaceným kreditem. Celkem způsobila krádežemi a poškozením vozidel škodu ve výši 13 tisíc korun, v případě uznání viny jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zneužila cizí kartu
     Policisté dopadli ženu, která koncem loňského srpna zneužila cizí platební kartu. Jednatřicetiletá žena se nejdříve pokusila kartou, která byla tentýž den odcizena neznámým pachatelem poškozené během nákupu, vybrat z bankomatu finanční hotovost. Kvůli chybně zadanému PIN se jí to nepodařilo, u druhé kradené karty byla ale úspěšnější a vybrala 1500 korun. V několika případech pak opakovaně zkoušela vybrat další peníze, okradená žena ale neměla naštěstí na účtu větší hotovost.
     Podezřelá se tak obohatila o patnáct set korun, dalších patnáct tisíc chtěla vybrat bez úspěchu. Policisté ji obvinili z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže ve stadiu pokusu, okradení ženy, která přišla o kabelku, se jí prokázat nepodařilo, i tak jí ale hrozí až dvouleté vezení.
 
Krádež železa
     Tepličtí policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 24letému muži, který v polovině ledna odcizil u zámečnictví čtyři montážní kovové „kozy“. Svým dvěma známým namluvil, že má povoleno odvézt si z areálu železo a s jejich pomocí kozy v hodnotě téměř deset tisíc korun odvezl do sběrny. Lehký výdělek se jim líbil, a tak se všichni do areálu odpoledne vrátili pro další čtyři kusy, když je ale chtěli odnést, byli přistiženi. Dva muži zůstali na místě do příjezdu policie, 24letý muž, který si je přizval na pomoc, vzal nohy na ramena. Teď ho čeká soud a v případě uznání viny až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 6. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem