Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Králíky ráno nenašel

LITOMĚŘICE – Zůstala po nich prázdná králíkárna; V lese postrádají dřevo a další info… 


Krádež králíků
Radost z objevení prázdné králíkárny jistě neměl muž z Tetčiněvsi. V pondělí ráno ji totiž nalezl úplně prázdnou. Králíci mu přes noc zmizeli. Jednalo se o tři samce a pět samic v celkové hodnotě 2 000 Kč. Během noci se mu na pozemek vedle domu, kde měl králíkárnu postavenou, vloupal zloděj. Zmocnil se ušáků a odporoučel se. Policie případ šetří jako přestupek proti majetku a po dosud neznámém pachateli pátrá. V případě, že bude dopaden, hrozí mu několika tisícová pokuta.
 

Z lesa zmizelo dříví
V lese v katastru obce Radouň vytěžil zloděj dřevo na ploše 0,27 ha. Mělo hodnotu 56 500 Kč. Přesná doba krádeže nebyla dosud zjištěna. Dříví totiž zmizelo v půlročním časovém období. Pachatel ho vytěžil v době od ledna do června letošního roku. Okolnosti této události šetří kriminální policie Územního odboru P ČR Litoměřice. Jelikož se jedná o větší škodu, pachateli hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý postih.
 

Zloděj u píšťanského jezera
V pondělí odpoledne ponechala svůj osobní automobil na jednu hodinu bez dozoru zaparkovaný u píšťanského jezera 65letá žena. Když se vrátila, zjistila, že její nepřítomnosti využil lapka. Bez zjevného násilí si otevřel dveře a v autě sebral peněženku, osobní doklady a doklady k vozidlu. Majitelka vozidla nevyloučila, že zapomněla při odchodu vůz uzamknout. Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

 

por. Ing. Alena Romová
3. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem