Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Lounska

LOUNY – Odhalení prohřešku; Vnikl na pozemek a vzal si registrační značky. 

Zjistili, že toho má na svědomí víc
V rámci probíhajícího prošetřování trestné činnosti na Podbořansku, odhalili policisté z místního obvodního oddělení další provinění devatenáctiletého muže z Karlovarského kraje. Mladík se měl strážcům zákona doznat, že v průběhu září ve třech případech řídil motorové vozilo i přesto, že měl vysloven zákaz řízení. Aby za volant znovu usednul, mu zakazoval trestní příkaz okresního soudu i rozhodnutí magistrátu města. Policisté shromažďovali důkazy k jeho prohřeškům. Když zjistili skutečnosti, které nasvědčovaly tomu, že byl spáchán trestný čin, sdělili nedbalému řidiči podezření. Nyní se bude muž zpovídat z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Chtěl značky pro sebe
Na počátku září policisté z obvodního oddělení v Postoloprtech kontrolovali v rámci služby dvaatřicetiletého muže a jeho vozidlo. Při kontrole strážci zákona zjistili, že registrační značky nepatří k automobilu, na kterém jsou umístěny. Tímto se muž měl dopustit přestupku, který byl následně postoupen na příslušný úřad k dalšímu projednání.
Policisté se v rámci šetřením dopátrali k osobě, která měla muži značky darovat. Jednalo se o jeho známého z Postoloprdska, také ve věku 32 let. Ten se při výslechu doznal, že když procházel kolem pozemku rodinného domu, napadlo ho, si značky z vozidla vzít pro vlastní potřebu. Později zjistil, že už je nepotřebuje a dal je známému. Jelikož podle šetření policie překonal oplocení pozemku rodinného domu a tam si přisvojil značky ze zaparkovaného vozidla, měl se dopustit nejen trestného činu Krádeže, ale také Porušování domovní svobody. Policejní komisařka mu sdělila obvinění a v případě odsouzení mu hrozí přísnější trest odnětí svobody, až tři léta. Svého jednání se měl totiž dopustit i přesto, že byl trestním příkazem okresního soudu odsouzen pro majetkovou trestnou činnost k trestu obecně prospěšných prací, které dosud nevykonal.  


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
3. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem