Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kusem betonu rozbil dveře

MOSTECKO - Měl vztek a byl naštvaný, tak se vyřádil na cizím majetku; Sedm chodců neuniklo pokutě. 

Vztek zřejmě nedokázal ovládnout 28letý muž z Litvínovska. Ten měl minulý měsíc ve večerních hodinách v obci na Litvínovsku poškodit dveře u tamní prodejny a majiteli zanechat škodu ve výši 2 500 korun.
K incidentu došlo kolem 21. hodiny, kdy podezřelý šel kolem objektu, kde se nachází obchod.  Údajně byl naštvaný a měl vztek a tak popadl kus betonového obrubníku, co našel na trávníku a poté ho vhodil do skleněné výplně plastových vstupních dveří u prodejny potravin. Jednání spáchal na místě veřejnosti přístupném a před několika osobami, které byly opodál. Následně z místa odešel domů. Policisté obvodního oddělení v Hamru mu nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Sedm chodců neuniklo pokutě
Včera na silnicích mosteckého regionu proběhla okresní dopravní akce. Policisté dopravního inspektorátu se při ní zaměřili mimo řidičů i na chodce a cyklisty. Hlídky účastníky silničního provozu kontrolovaly na silnicích I. třídy, v obcích na Mostecku a Litvínovsku a zamířily i do Krušných hor. Během dne muži v uniformách zkontrolovali 36 vozidel a odhalili 18 dopravních přestupků. Za 17 z nich muži zákona uložili pokuty ve výši 5 000 korun. Sedm chodců neuniklo pokutě s ohledem na chování na silnicích. Šest z nich přecházelo vozovku zejména v ulici Budovatelů mimo přechod, ač ho chodci měli v blízkosti a jeden chodec na místě kde neměl, přelézal svodidla a tím ohrozil nejen sebe, ale i řidiče motorových vozidel. U jednoho auta byl zjištěn nevyhovující technický stav. U kontrolovaných cyklistů policisté nezjistili žádné porušení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 16. 7. 2020

vytisknout  e-mailem