Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka měl smůlu

TEPLICKO - Hned po krádeži ho dopadli kriminalisté; Okrádají se i příbuzní... 

Lapka měl smůlu

     Smůlu měl 27letý recidivista, který v pátek ráno okradl v Teplicích seniorku. Zezadu k ní přistoupil a z tašky na kolečkách, kterou táhla, jí drze ukradl peněženku. Když si ho žena všimla, vytáhl z peněženky bankovky a dal se na útěk. Měl ale smůlu, protože kolem právě procházeli tři kriminalisté, kteří krádež uviděli. Zatímco jeden policista zajišťoval místo činu a mluvil s okradenou ženou a svědky, další dva se rozběhli za pachatelem. Přestože za ním volali, že jsou policisté, aby zastavil, mladý muž utíkal stále dál, po několika stovkách metrů mu ale došel dech. Když ho kriminalisté doběhli, snažil se jim aktivně bránit, takže museli použít donucovací prostředky, aby drzého lapku zpacifikovali. Patnáct set korun, které odcizil, vrátili poškozené, zloděj byl eskortován na obvodní oddělení, kde si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dva roky svobody. Protože je podezřelý i z další trestné činnosti v jiném kraji a navíc se jedná o cizince, na soud bude čekat ve vazbě.

Lapka měl smůlu.mp3

 

Okrádají se i příbuzní

     Včera jsme informovali o obvinění 20letého mladíka, který okradl svou babičku o zlatý řetízek. Bohužel to není ojedinělý případ, kdy pachatelé okradou své příbuzné. Dokládá to i případ 39letého recidivisty, který se minulý týden vloupal do přístavku u zahradní chaty svých rodičů, kterým ukradl elektrické ruční nářadí, jejich sousedovi pak odcizil dvě dětská kola a prodlužovací kabel. Muž, který propadl drogám, se ke krádeži přiznal, vzhledem k tomu, že rodiče zatím nevyjádřili nesouhlas s trestním stíháním svého nezvedeného syna, hrozí mu s ohledem na jeho trestní minulost až tříleté vězení.

     Policisté v těchto dnech ukončili vyšetřování i další krádeže mezi příbuznými. Šestadvacetiletý muž žijící ve společné domácnosti s dědou mu z příruční pokladny schované v jeho pokoji odcizil osm tisíc korun, které pak prohrál v automatech. Tenhle „povedený“ vnouček se ale trestu vyhne, poškozený totiž nedal souhlas s jeho trestním stíháním.

 

Kvůli podvodníkovi dluží tisíce

     Až tříleté vězení hrozí 43letému recidivistovi, který připravil bývalou přítelkyni o deset tisíc korun. Požádal ji o půjčku s tím, že jí peníze do dvou týdnů vrátí, důvěřivá žena si tedy na své jméno vzala desetitisícovou půjčku a peníze muži předala. Navrácení hotovosti se ale nedočkala, takže teď musí splácet dluh i s nemalými úroky. Muž, který se podobného jednání dopustil i v minulosti, byl obviněn z přečinu podvodu, na soud bude čekat na svobodě.

 

Bourala opilá

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelá 22letá žena, která o víkendu havarovala v Teplicích. Nezvládla řízení svého vozidla a dostala smyk, následně vyjela mimo komunikaci, kde narazila do stromu. Policisté jí při dechové zkoušce naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu, což by ji mohlo stát v krajním případě až tři roky svobody.

 

 

1. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem