Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lehkovážný řidič

LITOMĚŘICE - V autě nechal klíčky a to se mu vymstilo; další info.... 

 

Lehkovážný řidič
Muž doplatil na svoji lehkovážnost. V pondělí ráno ponechal na parkovišti u Podřipské nemocnice v Roudnici nad Labem na pět minut automobil bez dozoru. Přitom však v nezajištěném vozidle nechal v zapalování klíčky a odskočil si do prodejny. V autě zn. VW Transportér tak zůstalo bez dozoru zboží a počítač s tiskárnou. Otrlý zloděj využil příležitosti, otevřel si dveře, usedl za volant, nastartoval a s autem odjel. Hodnota vozidla a věcí v něm byla vyčíslena na 685 000 Kč. Zloděj čelí podezření z trestného činu krádeže a za to mu hrozí i trest odnětí svobody na několik let. Policie po něm a po vozidle intenzivně pátrá. Důležité informace k pachateli a vozidlu laskavě zavolejte na bezplatnou telefonní linku 158.

 

 

Zloděj ve škole
Do sborovny školy v Brozanech nad Ohří zavítal nevítaný host. V průběhu vyučovacích hodin se v přesně nezjištěné době vplížil do sborovny a beze svědků vytáhl z odložené kabelky peněženku s finanční hotovostí 2 300 Kč. Okradená žena dále postrádá klíče a platební kartu. Kabelku si ponechala ve sborovně v době vyučování stejně jako ostatní učitelky. Pachatel zatím zůstává v utajení. Čelí podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 

 

 

Přistižen při krádeži
Dalšího lapku přistihli při krádeži v litoměřickém Kauflandu. Tentokrát si 26letý mladík chtěl bez zaplacení odnést digitální tachometr na jízdní kolo v hodnotě 700 Kč. Uschoval si ho do ponožky a pokusil se projít přes pokladny. Neměl však šanci. Zadržela ho ostraha nákupního střediska a přivolala policejní hlídku, která muže převezla na policejní služebnu, kde musel svoje počínání vysvětlit. Po provedení výslechu a dalších neodkladných úkonů policisté muže podezřelého z přečinu Krádeže propustili. Z jeho strany se však nejednalo o první krádež. V posledních třech letech byl za podobnou věc totiž odsouzen nebo potrestán.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 14. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem