Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lež má krátké nohy

LITOMĚŘICE – Nález si ponechal; Odnesla to vozidla; Pro kamna do chaty. 

Až ročním vězením může být potrestán 24letý Ústečan, který si přivlastnil cizí věc. Od poctivého nálezce převzal aktovku nalezenou u odpočívadla jedné lovosické čerpací stanice. Slíbil, že jí předá majiteli, který jí zde zapomněl, ale slovo nedodržel. Pánské příruční zavazadlo s obsahem osobních věcí a finanční hotovosti si ponechal. Policisté na základě operativního šetření nepoctivce vypátrali a v uplynulých dnech obvinili pro trestný čin zatajení věci. Obviněný je trestně stíhán na svobodě.

Odnesla to vozidla

Během tohoto víkendu přijali litoměřičtí policisté dvě oznámení o poškozených vozidlech. K prvnímu případu došlo v Bohušovicích nad Ohří pravděpodobně v nočních hodinách. Neznámý pachatel poškodil nezjištěným předmětem lak karoserie zaparkovaného osobního vozidla. Majitel vozu bude muset vynaložit více jak 20 tisíc korun na jeho opravu.

Druhý případ byl oznámen z Litoměřic, kde neznámý vandal pravděpodobně také pod rouškou tmy poškodil lak zaparkovaného osobního vozidla. V tomto případě bylo vozidlo postříkáno barvou a náklady na její odstranění nejsou zatím přesně vyčísleny. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Po pachatelích policisté pátrají.

Pro kamna do chaty

Roudničtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v uplynulých dnech navštívil rekreační oblast na Budyňsku. Do jedné z chat vnikl oknem po překonání jeho zajištění, chatu prohledal a odcizil krbová kamna, palivové dřevo, televizor a elektrické kabely. Celková škoda přesahuje 5 tisíc korun. Policisté po pachateli pátrají a v případě dopadení mu pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody hrozí až tříleté vězení.

 

Litoměřice, 26. 11. 2015, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 208

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem