Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupil, byl obviněn

LOUNY - Nyní se již nachází ve vazební věznici... 

Agresor z Lounska, který 17. listopadu oloupil v Postoloprtech 18letého mladíka, již zpytuje svědomí za mřížemi. V uvedený den ráno poškozeného zpacifikoval u jednoho rodinného domu v ulci 5. května a pod pohrůžkou fyzické újmy po něm požadoval zapůjčení mobilního telefonu. Poté, co mu jej napadený vydal, chtěl po něm útočník finanční hotovost pod záminkou vrácení telefonu a nakonec mu poškozený ze strachu z napadení vydal i svůj sportovní batoh. Tímto počínáním způsobil 21letý agresor uvedenému mladíkovi škodu za 2 650 Kč. Komisařem služby kriminální policie a vyšetřování byl již za tento trestný čin loupeže obviněn. Navíc je stíhán i z dalšího trestného činu: maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť se svévolně vzdálil z uzavřeného oddělení jedné léčebny, kde vykonával ochrannou ústavní léčbu, která mu byla uložena rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Na obviněného uvalil soudce vazbu, nyní se již nachází za mřížemi.

Vykradené garáže v Žatci

Policisté šetří několik případů vloupání do řadových garáží v Žatci. V době od 24. do 26. listopadu se v ulici U Jezu vloupal dosud nezjištěný poberta do jedné z těchto garáží a odcizil dvě sady pneumatik i s disky, rybářské potřeby, motorové čerpadlo a tašku s nářadím, čímž způsobil škodu za 40 500 Kč. V této době byla vykradena i řadová garáž v Plzeňské ulici, z níž si neznámý poberta odnesl čtyři pneumatiky i s disky, které předtím odmontoval ze zde zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicia. Krádeží způsobil škodu za 10 000 Kč, poškozením zařízení a věcí za dalších 5 000 Kč. Po zlodějích policisté intenzivně pátrají.

Karavan terčem zloděje

V sobotu, v průběhu dne, se před budovou hlavního vlakového nádraží v Žatci vloupal dosud neznámý pachatel do zaparkovaného karavanu. Z přívěsu za osobní automobil, který slouží jako pojízdná prodejna, odcizil kontaktní gril, mikrovlnnou troubu, pípu, hnětačku na těsto, stroj na přípravu občerstvení, hodiny, elektrické topení a další věci. Poberta navíc v karavanu poškodil vestavěnou kuchyňskou linku se spotřebiči. Svým činem tak způsobil škodu za celkem 87 700 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Vykradena i bývalá restaurace

O víkendu policisté přijali oznámení o vloupání do jedné bývalé restaurace v Žatci, jejíž budova se v současné době rekonstruuje. Neznámý pachatel vnikl na dvůr, vyrazil dveře do kuchyně a z prostor bývalé restaurace, kuchyně a skladu odcizil pípu, poškodil a odcizil část chladícího zařízení, dále si odnesl dva spacáky, vodovodní baterie, průtokové ohřívače vody a různé nářadí. Způsobil tak škodu přesahující 60 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. listopadu 2011

 

vytisknout  e-mailem