Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupil s nožem v ruce

TEPLICE - Muž byl obviněn ze tří loupeží; Zadrženi při vloupání... 

Loupil s nožem v ruce
     Lupiče, který na své zlodějské výpravy vyrážel ozbrojený nožem, dopadli tepličtí policisté. Pětadvacetiletý muž v únoru loupil v Novosedlicích, kde přepadl v bytě seniorku. Pod pohrůžkou násilí po ní požadoval vydání šperků a peněz, odešel však s pouhou stokorunou. Začátkem března opět s nožem v ruce přepadl trafiku v Proboštově, kde donutil obsluhu k vydání finanční hotovosti, tentokrát si odnesl tři tisícovky. Peníze mu však na dlouho nevystačily, a tak v úterý přepadl další provozovnu. Jeho cílem se stala drogerie v Proboštově, ale tentokrát odešel s prázdnou, protože majitelka aktivovala alarm a zloděj se dal na útěk. Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže, policisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi.
 
Zadrženi na místě činu
     Vloupání do lékárny překazili policisté z oddělení hlídkové služby dvojici pachatelů ve věku 21 a 25 let. Po desáté hodině večerní zadrželi dva muže, kteří se v Teplicích Řetenicích pokusili vniknout do kanceláře v objektu lékárny. Než stačili něco odcizit, skončili v poutech a oběma bylo sděleno podezření z přečinů krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci formou spolupachatelství. Zlodějům hrozí u soudu trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Vloupání do vozidla
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v průběhu noci vloupal do zaparkovaného vozidla. Zloděj si z Peugeotu odnesl autorádio v hodnotě 4 tisíce korun, dalších 1 500 korun budou stát majitele opravy poškozeného auta. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 10. 3. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem