Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič byl dopaden

MOST - Nedlouho po činu ho zadrželi policisté hlídkové služby. 

 

Za úspěch policistů lze považovat dopadení lupiče nedlouho po spáchání činu. V pondělí krátce po 22. hodině bylo oznámeno přepadení ženy v rodinném domě v Mostě, Souši. Maskovaný neznámý muž měl vniknout přes nezajištěné dveře dovnitř a po poškozené měl pod pohrůžkou použití zbraně požadovat peníze a šperky. Náhle však záměr změnil a ze stolku měl sebrat mobilní telefon v hodnotě 3.500 korun. Potom z domu utekl. Policisté ihned rozjeli intenzivní pátrání po pachateli. Zhruba po pěti hodinách byl podezřelý dopaden. Policisté hlídkové služby si všimli muže, který zevrubně odpovídal popisu. Při kontrole vše nasvědčovalo tomu, že kápli na toho pravého. Muž navíc tlačil kárku naloženou věcmi, které vypadaly nějak pochybně. Podezřelý byl zadržen. Po prověření všech souvislostí vyšlo najevo, že zadržený Mostečan toho má mít na triku trochu víc. Kromě loupeže v rodinném domě se podle kriminalistů měl ještě dopouštět majetkové trestné činnosti. Tu měl spáchat krátce po přepadení ženy a ukradení mobilu. Jeho kroky směřovaly do garáže, kam měl vlézt přes neuzavřený otvor. Prohledat měl zaparkované auto, ze kterého nic neukradl. Po jeho návštěvě z místnosti zmizela dvoukolová kárka, travní sekačka a prodlužovací kabel. Kárku použil na převoz lupu. Další krádeže se měl dopustit v nedalekém areálu, kde měl sebrat slunečník, vodovodní baterii, průtokový ohřívač, kovové koupelnové díly a drogistický materiál. Během řádění měl navíc poškodit splachování u toalety. Do třetice krádeží podle všeho ještě patří vozidlo značky Peugeot, které se vyhlédl na pozemku rodinného domu. Zde se údajně nic neztratilo. Škoda způsobená krádežemi je předběžně vyčíslena na 7 tisíc korun, poničení majetku na 8.500 korun. Dnešního dne policejní komisař obvinil 28letého Mostečana ze spáchání zločinu loupeže, přečinů krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policisté zároveň podali státnímu zástupci podnět na uvalení vazby obviněného. Případná další trestná činnost mladého muže je předmětem dalšího prověřování.


 

Zmizelo auto s návěsem a naloženým pískem

Škodu téměř dva milióny korun způsobil neznámý pachatel odcizením nákladního auta s návěsem. Čin se stal v době od včerejších odpoledních hodin do dnešního rána v Záluží. Vozidlo značky Tatra s návěsem bylo předběžně vyčísleno na 524.000 korun. Na částku 1.400.000 korun se vyšplhal náklad, „pískovačka“ s příslušenstvím a napytlovaný písek. Policie pátrá po pachateli i zmizelém vozidle s návěsem.


 

Policisté hledají svědky nehody

Dne 1. července 2013 v 15:05 hodin došlo na silnici I/27 k dopravní nehodě motocyklu Maxxon Forcer 50 žlutočerné barvy a automobilu Škoda Fabia combi zelené barvy. Řidička motocyklu jela ve směru od Záluží na Litvínov a před Litvínovem přejela z pravého jízdního pruhu do levého a zde se bočně střetla s osobním vozidlem, které jelo stejným směrem v levém jízdním pruhu.

V souvislosti se šetřením nehody policisté vyzývají případné svědky, aby je zkontaktovali prostřednictvím linky 158. Výzva se samozřejmě netýká svědků, kteří již byli policií vyslechnuti. Děkujeme.


 

Z domu se ztratila dvě jízdní kola

Dvě jízdní kola se ztratila z úložné místnosti domu v mostecké Bělehradské ulici. Může za to neznámý zlodějíček, který tam vlezl. Hodnota bicyklů je vyčíslena na dvacet tisíc korun. Policisté mosteckého obvodního oddělení věc šetří jako krádež vloupáním.


 

Přišel o peněženku

Na dva a půl tisíce korun přišla návštěva restauračního zařízení jednoho Mostečana. Muž si svoji tašku, ve které měl peněženku, odložil před sebe na zem a věnoval se hře na automatu. Poškozený od zavazadla i na chvíli odešel a majetek byl v tu dobu úplně dozoru. Po návratu zjistil, že mu z tašky někdo ukradl peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Mostečtí policisté po neznámém nenechavci pátrají.


 

Garáž je bez okapů

Garáž u rodinného domu v Mostě zůstala po zásahu neznámého zloděje bez okapů. Hned po ránu to zjistil majitel. Pachatel mu krádeží měděného žlabu způsobil škodu ve výši 12.750 korun. V případě dopadení se zloděj bude zpovídat z trestného činu krádež vloupáním.


 

Krádež octavky

Krádeží vozidla značky Škoda Octavia se zabývají policisté. Auto zmizelo ze   Žatecké ulice v Mostě. Jeho hodnota je odhadnuta na 140 tisíc korun. Po voze policisté vyhlásili celostátní pátrání.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

17. července 2013


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

vytisknout  e-mailem