Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič dopaden

TEPLICE - Tři pachatelé zadrženi na místě; Loupež z víkendu objasněna..... 

Zadrženi tři pachatelé
      Policisté zadrželi tři muže, kteří  z rekonstruované střechy ubytovny v Teplicích,  ke které je přistaveno lešení, odcizili propan-butanovou láhev o objemu 33l v hodnotě přibližně 3000 korun. Pachatelé byli hlídkou policie přistiženi bezprostředně po činu a převezeni na služebnu. Nejstarší z pachatelů byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen  za majetkovou trestnou činnost, proto mu bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže.  Jednání dalších dvou spolupachatelů bylo vzhledem k výši škody kvalifikováno jako přestupek proti majetku a případem  se bude zabývat příslušný odbor Magistrátu města Teplice.

Lupič dopaden
     Policejní komisař obvinil z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody  29-letého muže, který se v noci během uplynulého  víkendu vloupal  do bytu v Proboštově. Zde pod pohrůžkou násilí donutil poškozenou, aby mu vydala notebook v hodnotě 10 000 korun a z místa utekl.  V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody  v rozmezí dvou až deseti let.

Hříšník za volantem
      Policisté z Krupky sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění 23-letému muži z Teplic. Ten v časných ranních hodinách řídil v Bohosudově osobní vozidlo Škoda Felicia, přičemž byl přistižen hlídkou Městské policie. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že má platnou blokaci řidičského průkazu a navíc již má rozhodnutím Magistrátu města Teplice vysloven zákaz řízení motorových vozidel. V případě odsouzení hrozí muži peněžitý trest nebo odnětí svobody až na dvě léta.

Poškozené posedy
     Policie v Dubí prošetřuje jednání dosud neznámého pachatele, který v katastru obce Košťany  podřezal dva dřevěné posedy , které se zřítily na zem. Myslivecké sdružení vyčíslilo předběžně škodu na 10500  korun. Policisté ve věci  zahájili úkony trestního řízení pro ve věci trestného činu poškozování cizí věci. Pachateli v případě dopadení  hrozí až jeden rok ve vězení.
 

vytisknout  e-mailem