Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo drogerie vězeňská cela

MOST - Zloděj šamponů dnes skončil ve vazbě; Hlídka překazila lup a další 

Šampony značky Head & Shoulders má zřejmě v oblibě 26letý muž z Mostu. Ten byl již loni stíhán pro krádeže třiceti výrobků tohoto sortimentu. Minulý týden ho policisté šetřili ve zkráceném přípravném řízení, když pětkrát navštívil jednu prodejnu s drogistickým zbožím a tam odcizil celkem 23 šamponů. Lapkovi se téměř pokaždé podařilo z prodejny zmizet, aniž by byl zadržen. Krádeže mu trvaly necelou minutu. Po příchodu do prodejny zamířil ihned k regálům se šampony, vzal několik balení, které si ukryl pod bundu a z prodejny utekl. Do oblíbené prodejny chodil ráno z místa svého nedalekého přechodného bydliště. Lup si nenechával pro sebe. Hned ho prodal náhodným osobám na ulici nebo po hospodách. Zloděj zřejmě na nápravu nepomýšlí. Ač byl loni propuštěn na podmínku, krade dál. Naposledy koncem minulého týdne v drogerii, kam zavítal po osmé hodině, ukradl šest výrobků na vlasy a z prodejny utekl. Policie nyní lapku obvinila z přečinu krádeže a zadržela ho v policejní cele. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Tam nakonec „šamponový lapka“ dnes dopoledne skončil.

Lapka měl zálusk na autorádio
Z pokusu přečinu krádeže obvinila mostecká policie 26letého Mostečana. Ten se v sobotu krátce po půlnoci v jedné ulici na mosteckém sídlišti Výsluní pokusil vykrást zaparkovanou škodovku, ze které chtěl odcizit autorádio. Při otevírání dveří se u vozidla spustil alarm a lapku vylekal. To už podezřelou osobu spatřili policisté hlídkové služby, kteří ve služebním vozidle ulicí projížděli. Pachatel se dal na útěk, nakonec byl po chvilce kličkování mezi vozidly policisty zadržen. Podezřelý muž svůj nekalý záměr přiznal a skončil na policejním oddělení. Po obvinění byl pachatel zadržen v policejní cele s podnětem na vzetí do vazby. Pachatel byl o víkendu propuštěn a je nyní stíhán na svobodě. Ačkoliv z vozidla nic neodcizil, zanechal svým jednáním majiteli vozu škodu ve výši 3 000 korun.

Alkohol za volant nepatří
Třicetiletý řidič z Lounska řídil o víkendu své motorové vozidlo v obci Litvínov a neunikl policejní kontrole. Tu policisté prováděli na silnici nedaleko centra města a u řidiče provedli dechovou zkoušku na zjištění alkoholu. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní a vykazoval hodnotu vyšší jak dvě promile. Řidič se odmítl podrobit opakované zkoušce i lékařskému vyšetření. Policisté obvodního oddělení v Litvínově řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení a další jízdu mu zakázali.

Alkohol v dechu měl i 35letý řidič z Mostu. Toho mostečtí policisté kontrolovali v centru města Mostu o víkendu v odpoledních hodinách. Při kontrole u řidiče provedli muži zákona orientační dechovou zkoušku a naměřili u něj přes jedno promile alkoholu v dechu. Řidiči bylo mosteckou policií sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pod vlivem alkoholu řídil své vozidlo i 54 letý muž z Chomutovska. Ten jel od obce Komořany na Chomutov a při jízdě dostal na vozovce smyk. Řízení vozidla nezvládl a narazil vpravo do svodidel. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Na vozidle vznikla škoda ve výši 70 tisíc korun a na svodidle škoda za třicet tisíc korun. Řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, přítomnost alkoholu potvrdily i výsledky rozboru krve. Policejní komisař řidiče obvinil z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Kontejner hořel ráno v neděli na sídlišti
Požár plastového kontejneru na odpady šetří mostecká policie. Zatím neznámý poberta v neděli v dopoledních hodinách v jedné ulici na sídlišti Liščí Vrch zapálil ráno kolem deváté hodiny kontejner. Na místě požár lokalizovali mostečtí hasiči. Poškozená firma na odpady vyčíslila způsobenou škodu na částku sedm tisíc korun.

Z garáže kdosi odnesl kola
Lup za 35 tisíc korun odnesl zatím neznámý zloděj o víkendu. Ten v jedné obci na Litvínovsku vnikl za použití násilí v areálu garáží do jedné z nich a odnesl čtyři hliníková kola s letními pneumatikami a různý uložený elektromateriál. Případ přečinu krádeže šetří policisté z obvodního oddělení v Meziboří.

Most 1. února 2010

vytisknout  e-mailem