Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladá žena okradla seniorku

MOST - Chtěla rozměnit mince na vozík a vzala z peněženky peníze; Akce Alcatraz má další obviněné.  

Policie hledá možnou svědkyni krádeže na osobě u Kauflandu
Mostecká policie vyšetřuje případ krádeže na osobě, který se stal v pondělí kolem 9.30 hodin před objektem mosteckého supermarketu v Mostě. Na pravé straně přímo před vstupem do prodejny, kde je místo na ukládání vozíků vedle prodeje vánočních stromků, měla neznámá mladá žena oslovit seniorku, kterou požádala o rozměnění mincí. Při tom jí měla nepozorovaně z peněženky odcizit finanční částku ve výši několika tisíc korun. Na místě měla být také neznámá paní, která mladou ženu z místa vykazovala. Policie ji žádá, aby se přihlásila na obvodním oddělení Policie ČR v Mostě, ulice Václava Řezáče, nebo aby zavolala na linku 158.

 

Žena poskytovala peníze na nákup léků, muž umožnil nákup chemikálií a poskytl sklep k výrobě drogy
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil další osoby v rámci akce Alcatraz. Další obvinění si převzal ve vazební věznici 44letý muž, který byl v říjnu obviněn za výrobu i distribuci drog a byl vzat do vazby, a kterému bylo nyní obvinění rozšířeno o další případy. Podle kriminalistů měl muž od jara do září v Mostě na různých místech obstarat a poté prodat několika osobám více jak 40 gramů pervitinu a to nejméně v 50 případech. Mostečan čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

Za stejný zločin jsou stíháné další dvě osoby. Žena ve věku 38 let z Mostu měla výše obviněnému poskytnout finanční částku za účelem nákupu léků s obsahem pseudoefedrinu. Věděla, že tento muž bude z léků drogu vyrábět, za což byl v říjnu obviněn a vzat do vazby.

Další obviněný, 48letý muž z Mostu, v letošním roce umožnil obviněnému 44letému Mostečanovi na svůj živnostenský list nakupovat chemikálie potřebné k výrobě pervitinu a také mu poskytl azyl ve svém rodinném domě, kde 44letý muž drogu ve sklepě vyráběl v letošním roce. Obviněná žena a muž jsou vyšetřováni na svobodě a hrozí jim až desetiletý trest odnětí svobody.

 

Hlídejte si své tašky a kabelky, žena během zkoušení oděvu přišla o kabelku
Na neopatrnost doplatila jedna žena v mosteckém supermarketu. Při zkoušení oděvu si neprozřetelně položila na zem kabelku a řádně ji nesledovala. Během pár sekund její nepozornosti o značkovou kabelku přišla. Neznámý pachatel ji odcizil o víkendu v odpoledních hodinách. Poškozená měla v příručním zavazadle osobní doklady, platební karty a mobilní telefon. Škodu vyčíslila na částku 26 000 korun a krádež kabelky ohlásila na policii.

 

Muži, neukládejte si peněženky do zadních kapes, můžete o ně lehce přijít
O svoji peněženku přišel o víkendu jeden postarší muž z Mostu. Byl nakupovat a portmonku si poté uložil do zadní kapsy svých kalhot. Doma však peněženku marně hledal. Přišel i o osobní doklady a platební kartu. Poškozený vyčíslil škodu na částku 1 500 korun a případ ohlásil mostecké policii. Ta ho nyní vyšetřuje pro podezření ze zatajení nálezu.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. prosince 2016

 

 

 

 

 

  

 

  

vytisknout  e-mailem