Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladíci skončili ve vazební věznici

LITOMĚŘICE – Byli obviněni z opakovaných krádeží 


Dva mladíky v pondělí obvinila litoměřická kriminální policie z opakovaných krádeží, které nezávisle na sobě páchali v litoměřickém okrese.
Mladý muž z Roudnice nad Labem se v uplynulých pěti měsících několikrát vloupal do chat na Roudnicku, ve kterých sháněl něco k snědku a přespával. Odnášel z nich různé předměty, které se daly zpeněžit. Jednalo se televizi, CD přehrávač, DVD rekordér, žehličku, toustovač, holicí strojek, dalekohled, propanbutanové láhve a další věci. Koncem srpna se vloupal do budovy roudnického hřbitova, kde vzal počítač s tiskárnou, myší a klávesnicí. Jako ubytovaný host v hotelu v Roudnici nad Labem z recepce ukradl pivo a finanční hotovost. Celkem spáchal jedenáct skutků. V pondělí 8. března ho policisté zdrželi a předali Službě kriminální policie Územního odboru PČR Litoměřice. Muž byl obviněn z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.
I druhý mladík nezahálel. Vloupal se do restaurace a rockového klubu v Lovosicích. Zde bral cigarety, peníze, DVD přehrávač, set top box, kávovar, sladkosti, alkohol a další věci. Krádežemi a vloupáním napáchal škodu ve výši 97 000 Kč. I tohoto muže policie tentýž den zadržela a obvinila z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.
Po výslechu a provedení dalších neodkladných úkonů skončili v policejní cele. Komisař z kriminální policie podal podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. Za několik hodin byli muži převezeni do vazební věznice.
 

12.3.2010; por. Ing. Alena Romová

vytisknout  e-mailem