Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladíka připravil o mobil

MOST - Policisté ho na druhý den zadrželi a obvinili z loupeže; Dva řidiči byli pod vlivem alkoholu, jeden boural, druhý usnul.  

 Ze zvlášť závažného zločinu loupeže čelí obvinění dvacetiletý muž z Mostu. Ten měl v neděli v odpoledních hodinách potkat stejně starého muže na třídě Budovatelů a chtěl, aby mu půjčil mobilní telefon. Muž to odmítl. Obviněný zvýšil hlas a pod pohrůžkou násilí znovu důrazně žádal zapůjčení telefonu. Poškozený mu telefonní přístroj z obavy o své zdraví vydal. Lapka z místa utekl. Okradený muž se obrátil ihned na policii. Policejní hlídka, která na druhý den prováděla v místě činu šetření, šetřila i v přilehlém domě. Z jednoho bytu vyběhli dva muži, které hlídka dostihla a zkontrolovala. Jeden z nich odpovídal popisu podezřelé osoby a byl zadržen. Vyšetřovatel ho následně obvinil z trestného činu. Mobilní telefon byl zajištěn u další osoby, která ho od obviněného zakoupila. Stíhaný Mostečan je vyšetřován na svobodě.


 

Řidič v autě usnul, skončil v nemocnici, byl pod vlivem alkoholu

Pod vlivem alkoholu byl řidič, který jel ulicí J. z Poděbrad. Během couvání se auto zastavilo o vyvýšený obrubník a zůstalo stát na místě. Náhodný svědek, který šel kolem, zjišťoval, zda se řidiči neudělalo špatně. Ten však měl zcela jiný problém. Na místo přijela policejní hlídka. S řidičem nemohla komunikovat, protože toho nebyl schopen a následně usnul. Protože policisté měli obavy o jeho život a zdraví, přivolali na místo rychlou záchrannou službu, která motoristu odvezla do nemocnice a ponechala si ho tam z důvodu akutní intoxikace. Řidiči byla odebrána krev a jejím rozborem byla zjištěna hladina alkoholu ve výši 3,33 g/kg. Policisté museli zajistit odtah vozidla, které v křižovatce tvořilo překážku. Police tento týden řidiči sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zadržela mu řidičský průkaz.


 

Údajně se lekl zajíce, havaroval, měl 1,8 promile alkoholu v dechu

Dopravní policie v Mostě sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 23letému muži z Chomutovska. Ten jel o víkendu po půlnoci po silnici I/13 ve směru na Chomutov, když před okružní křižovatkou Most – Souš nezvládl řízení, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku. Poté najel do svahu, narazil do stromu a s vozidlem se převrátil. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Sanita ho odvezla na ošetření. Podrobil se odběrům ke zjištění návykové látky v těle. Na vozidle vznikla škoda ve výši 33 000 korun.


 

Zloděj navštívil chatovou oblast v Loučné

Chatovou oblast v Panské Dolině navštívil nezvaný host. V přesně nezjištěnou dobu zřejmě v zimním období využil nepřítomnosti chatařů a násilím vnikl do dvou chatek. Z jedné odcizil dvířka od udírny a háky na uzení, z druhé odnesl uložené nářadí, hodily se mu i potraviny a drogistické zboží. V obou chatkách zanechal nenechavec notný nepořádek. Případem krádeže vloupáním a porušování domovní svobody se zabývá lomská policie.


 

V restauraci ukradl lapka peněženku z kabelky

O peněženku přišla o víkendu jedna mladá žena. V Mostě navštívila jednu restauraci a kabelku si pověsila na roh židle, kde po celou dobu návštěvy seděla. Až doma na druhý den ráno zjistila, že v tašce jí chybí peněženka s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Poškozená se obrátila na policii, kde krádež ohlásila a škodu vyčíslila na částku tři tisíce korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. března 2015


 

vytisknout  e-mailem