Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladiství pod vlivem alkoholu

MOST - V Litvínově policie kontrolovala bary, kluby a restaurace; Čtyři řidiči měli pozitivní testy na drogy. 

Litvínovská policie o víkendu zamířila do litvínovských barů, klubů a restaurací v rámci policejní akce zaměřené na kontrolu podávání a prodeje alkoholu dětem a mladistvým osobám. Od 21.00 hodiny do 05. hodiny z pátku na sobotu hlídky kontrolovaly v restauračních provozovnách, zda dětem do 18 let není umožněna konzumace alkoholu. Policisté předem vytipovali několik restauračních zařízení a zábavních podniků v obvodu města Litvínov. V průběhu opatření bylo zjištěno 18 mladistvých osob, které byly pod vlivem alkoholu a to v jednom klubu a v jeho těsné blízkosti. Na opatření se podílela i městská policie a přítomny byly i pracovnice OSPOD. Mladistvé osoby byly následně předány zákonným zástupcům. Policie se nyní bude zajímat o to, kdo těmto osobám alkohol prodal či podal. Akce pokračovala až do časných ranních hodin, kdy se policisté zaměřili i na kontrolu dopravy. Muži v uniformách zkontrolovali 38 vozidel, odhalili jednoho řidiče pod vlivem alkoholu a zjistili 6 přestupků v dopravě. Za čtyři z nich policisté uložili řidičům pokuty, dva předají správnímu orgánu. Narušení veřejného pořádku nebylo zjištěno.

Čtyři řidiči měli pozitivní test na drogy
Policisté mosteckého územního odboru odhalili o víkendu při silničních kontrolách čtyři řidiče, kteří měli pozitivní test na drogy. V Mostě na sídlišti Zahradní neunikl kontrole muž ve věku 28 let, který řídil v sobotu vozidlo ulicí Šeříkova. Měl pozitivní test na amfetamin. Další 27letý řidič narazil na hlídku na sídlišti Liščí Vrch v neděli večer. I jeho test na drogy ukázal na přítomnost opiátů. Oba řidiči se podrobili lékařskému vyšetření a odběrům biologického materiálů. Dva řidiče ve věku 20 a 34 let kontrolovali obrničtí policisté v Obrnicích. Oba měli pozitivní test na amfetamin. I oni byli vyšetřeni lékařem a byl u nich proveden odběr krve. Policisté všem čtyřem motoristům sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Na výletě kdosi vykradl auto
Nemilé překvapení čekalo o víkendu jednu rodinu, která si vyjela na výlet do Krušných hor. Když se vrátila z výletu k autu, zjistila, že ho navštívil zloděj. Neznámý poberta vnikl do zaparkovaného vozidla za použití násilí a odcizil z něj doklady, peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon a další uložené věci. Poškozený motorista vyčíslil škodu způsobenou krádeží a poškozením vozu na částku přesahující 15 000 korun. Případ krádeže vloupáním a poškození cizí věci šetří hamerští policisté.

nprap. Ludmila Světláková
Most 5. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem