Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na Babetě se už neprojede

TEPLICE - Policistům stačil jeden den k dopadení pachatele; Zadržen na místě činu... 

Na Babetě už se neprojede
     Jen jeden den stačil policistům k dopadení zloděje, který se z pondělka na úterý vloupal v Bílině do řadové garáže. Z té odcizil motocykl zn. Babeta a autorádio. Celkovou škodu vyčíslil majitel na 2200 korun. Lapkovi ve věku 24 let policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Zadržen na místě činu
     Před soudce poputuje 20letý muž, který v katastru obce Hrob odcizil telefonní kabel v hodnotě 2 tisíce korun. Na místě činu byl zadržen policejní hlídkou z Duchcova, a protože se ukázalo, že již byl v minulosti několikrát za majetkovou trestnou činnost odsouzen, může za přečin krádeže strávit šest měsíců až tři léta za mřížemi.
 
Zatoužil po elektronice
     Z trestného činu úvěrového podvodu byl obviněn 53letý muž, který prostřednictvím internetového obchodu uzavřel úvěrovou smlouvu určenou na nákup notebooku a mobilního telefonu. Při uzavírání smlouvy však uvedl, že má vyšší příjem, než tomu bylo ve skutečnosti.  Splátky navíc poškozené společnosti řádně nesplácí a způsobil jí tak škodu 19 tisíc korun.
 
Odnesl okna i s taškami
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do rozestavěného objektu v Proboštově. Z toho pak odcizil 4 zabudovaná střešní okna, k nim si ještě přibral dosud nezjištěné množství střešních tašek a několik trámů. Poškozená společnost vyčíslila předběžně škodu na 100 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.
 
 
Teplice, 13. 8. 2010, nprap. Daniel Vítek
 

vytisknout  e-mailem