Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na dávky neměla nárok

TEPLICKO - Stát připravila o téměř deset tisíc korun; Auto zůstalo bez kol... 

Na dávky neměla nárok

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat starší žena z Teplicka, která má v péči nezletilou pravnučku. Ta byla po dobu nemoci podezřelé umístěna do Klokánku, protože se o ni žena nemohla postarat. Ačkoliv věděla, že měla povinnost příslušnému úřadu oznámit ukončení osobní celodenní a řádné péče o nezaopatřené dítě, nechala si protiprávně vyplatit rodičovský příspěvek a přídavek na dítě, které ani přes výzvu nevrátila. Neoprávněně se tak obohatila o téměř deset tisíc korun, v případě, že bude uznána vinnou ze spáchání přečinu podvodu, ze kterého byla obviněna, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení.

 

Auto zůstalo bez kol

     Nepříjemné překvapení čekalo včera dopoledne muže z Teplic, který užívá osobní vozidlo na operativní leasing. Když přišel k autu, zjistil, že z něj neznámý pachatel demontoval a odcizil všechna čtyři kola z lehkých slitin. Na místě činu zloděj nechal jen hever, kterým auto zvedl. Odcizením kol byla společnosti vlastnící vozidlo způsobena více jak stotisícová škoda, další desítky tisíc bude stát oprava poškozených prahů. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci, zloději hrozí v případě dopadení až pět let za mřížemi.

 

Vykradená dodávka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Krupce vykradl dodávku. Rozbil skleněnou výplň dveří a z auta ukradl kufřík s aku nářadím v hodnotě 25 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

3. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem