Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na krádež za pár kaček dojel

MOST - Skončil ve vazbě; Kradl proud, Začaly přísnější kontroly cyklistů 

Nepoučitelným zlodějem se dá nazvat 60letý Mostečan. K jeho poslednímu výletu do prodejny došlo v polovině týdne. Tam si smlsnul na dvou čokoládových tyčinkách a vypil láhev nápoje Cappy. Obaly nechal v regálech marketu. Potom si jakoby nic prošel přes prostor pokladen. Tam byl zadržen pracovníkem ostrahy a následně předán policistům. Svým jednáním způsobil škodu 46 korun. Tato krádež již byla poslední kapkou, kvůli ní skončil zloděj ve vazbě. Jedná se totiž o muže, který má na svém kontě podobných deliktů již více. V minulém týdnu mu policisté z přečinů krádeže sdělili obvinění. Putoval po třech různých prodejnách a po výběru zboží odcházel bez placení. V dubnu měl tendence zmizet i s kradenými kuřecími řízky za téměř 2.100 korun. Svého lupu se jen tak nechtěl vzdát. Když jej chtěl zadržet pracovník ostrahy, nezdráhal se proti němu použít teleskopický obušek. Řízků se mu zachtělo opět v červnu. I v tomto případě svůj úlovek bránil. Proti jednomu pracovníkovi ostrahy použil kasr. Když se k tomu namanul jeho kolega, pachatel vytáhl nůž. V další červnové krádeži se zaměřil na drogistické zboží. Chtěl si odnést čtyři parfémy a třináct deodorantů – vše v hodnotě téměř 1.200 korun. Jakmile to zjistil majitel prodejny a domáhal se svého majetku zpět, odvetou mu bylo použití pepřového spreje.  Na místě ho zadržel policista, který tam v tu dobu vykonával obchůzkovou činnosti. I před ním však chtěl lapka utéci. Obviněnému Mostečanovi určitě přitížilo i to, že byl v uplynulých třech letech za majetkové delikty odsouzen. 
 
Kradl proud
Z krádeže podezírají lomští policisté 30letého muže. Ten se měl v první polovině roku neoprávněně napojit do rozvodné sítě a „načerno“ odebírat proud. Způsobená škoda přesáhla 40 tisíc korun. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, muži již bylo z přečinu krádeže sděleno podezření.

Jízdní kola jsou v kurzu
Mostečtí policisté šetří tři krádeže jízdních kol. Poslední z nich se stala včera u vodní nádrže Matylda. Dva chlapci si tam odložili bicykly a šli se vykoupat. Toho však hbitě využil neznámý lapka a cizího majetku v hodnotě devět tisíc korun se zmocnil. 
Dalších pět kol zmizelo z obytných domů. Tři v ceně 12 tisíc korun postrádá majitel ze sklepa v ulici U Lomu, kam se pachatel vloupal. Zbývající si také po násilném vniknutí odnesl neznámý poberta z místnosti v suterénu domu na třídě Budovatelů. Poškozený v tomto případě díky němu přišel o majetek za 70 tisíc. Po pachatelích policisté pátrají.

Havaroval další cyklista
K nehodě cyklisty došlo včera v odpoledních hodinách v obci Milá. Ten při jízdě z kopce a projíždění pravotočivé zatáčky vjel zatím z nezjištěných příčin do protisměru a tam narazil do již stojícího vozu značky Ford Escort. Řidič auta si totiž včas všiml podivné jízdy a zastavil. Cyklista byl převezen do nemocnice. Rozsah jeho zranění zatím není policii znám. Alkohol nebyl zjištěn ani u jednoho z účastníků. Okolnosti nehody jsou v šetření dopravních policistů.
Za prázdninové období mostečtí policisté vyjížděli k již druhé nehodě cyklisty. Minulý týden v sobotu na silnici mezi Mníškem a Křižatkami havaroval na jízdním kole cizí státní příslušník. Při nehodě utrpěl zranění, kterému na místě podlehl. Případ je stále v šetření.

Začaly přísnější kontroly cyklistů
Při dopravních kontrolách se policisté zaměřují také na cyklisty. To mostecká policie zejména v letním období ještě zpřísní. S tím se již začalo. Policisté zatím zjistili pouze jedno porušení zákona – nerespektování dopravního značení cyklistou. Také všechny provedené dechové zkoušky dopadly dobře.
Policisté prověřují dodržování pravidel silničního provozu, technické vybavení jízdního kola a správné používání prvků zvyšujících bezpečnost. Cyklistům se nevyhýbají ani dechové zkoušky. Důležité je také používání ochranné přilby, u dětí mladších osmnácti let je tato povinnost stanovena zákonem.

Policisté radí: CYKLISTO!

  • jsi řidič a jízdní kolo je vozidlo, na kterém nesmí chybět žádná součást povinného vybavení
  • respektuj pravidla silničního provozu a jeho účastníky
  • kolo před jízdou řádně zkontroluj
  • oblékej si pestré oblečení nejlépe s reflexními doplňky
  • včas použij osvětlení jízdního kola
  • při jízdě nejez, nepij, nekuř, netelefonuj - věnuj se raději řízení
  • nepožívej alkohol před a během jízdy!
  • přilbu nosí i profíci, proč ne Ty?

Most, 9. července 2010

vytisknout  e-mailem