Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na přechodu srazil chodkyni

LOUNY - Žena utrpěla těžké zranění... 

Ve čtvrtek, po jedné hodině odpoledne, se na přechodu pro chodce v Hrnčířské ulici v Lounech, poblíž prodejny Albert, odehrála dopravní nehoda mezi osobním vozidlem a chodkyní. Šestašedesátiletý řidič osobního automobilu zn. VW Vento, jedoucí od centra města směrem na Libochovice, přehlédl na vyznačeném přechodu 77letou chodkyni a přední částí vozidla ji srazil. Žena utrpěla při nehodě těžké zranění, otevřenou zlomeninu pažní kosti a otevřenou zlomeninu kosti bércové a byla přepravena do lounské nemocnice. Provedená dechová zkouška nezjistila ani u jednoho z účastníků dopravní nehody požití alkoholu. Událost je dále v šetření dopravních policistů. 

Policisté nabádají občany, aby v této nadcházející době vánočních svátků, která je obdobím zvýšeného chaosu a hektičnosti, byli obzvláště opatrní na svoje zdraví a hlavně v silničním provozu obezřetní a ohleduplní. Chodci si musejí uvědomit, že i když přecházejí vozovku po vyznačeném přechodu, ne vždy mají absolutní přednost. Řidiči nechť se obrní trpělivostí při zvýšených dopravních zácpách a berou ohled na ostatní účastníky silničního provozu.

Požár v elektrické rozvodně

Ve čtvrtek ráno došlo v objektu elektrické rozvodny u Výškova na Lounsku k zahoření transformátoru. Oheň lokalizovalo několik hasičských jednotek, na místě byli kromě hasičů i policisté, kteří provedli pouze orientační ohledání místa činu a fotodokumentaci, jelikož z důvodu bezpečnosti nebylo možné pracovat přímo v centru dění. K požáru došlo pravděpodobně v důsledku technické závady, ale vše je teprve předmětem dalšího šetření. Škoda se odhaduje v řádech milionů korun. Ke zranění osob nedošlo.

Poškodil výherní automat

Zřejmě ze vzteku, že nevyhrál, poškodil výherní automat v jedné lounské restauraci 36letý muž z Loun. Udeřil pěstí do dotykové obrazovky tak silně, že ji rozbil. Způsobil tím škodu za 10 700 Kč. V minulých dnech mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu poškozování cizí věci. Místo výhry teď uvedený muž čelí trestnímu stíhání.  

Seniora okradli podvodníci

Další senior se stal obětí podvodníků v Žatci. Ve středu, kolem jedné hodiny odpoledne, zazvonili u jeho bytu v pečovatelském domě s žádostí o rozměnění peněz. Důvěřivý muž je tedy pozval do bytu. Dva podvodníci požadovali rozměnit pětitisícovou bankovku, ale když jim poškozený peníze rozměnil bankovkami z peněženky, chtěli je rozměnit jinak. Proto šel senior do obývacího pokoje a ze zásuvky vyndal obálku, kde měl svoje úspory, ze kterých bankovku rozměnil. Toho samozřejmě podvodníci využili, neboť jim takto poškozený ukázal, kde má peníze uloženy. Následně jej zabavili a pak mu v nestřeženém okamžiku úspory odcizili. Senior tak přišel o 80 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachatelích pátrají.  

Opět policisté apelují na občany a hlavně důvěřivé seniory: "Nikoho cizího si nepouštějte do bytu"!

V průběhu dne zmizela fabie

Policisté šetří krádež osobního vozidla zn. Škoda Fabia, které zmizelo ve čtvrtek, v průběhu dne, z vnitřního parkoviště jedné firmy v Žatci. Policisté okamžitě po nahlášení vyhlásili po vozidle pátrání. Majiteli automobilu vznikla škoda za 160 000 Kč.  

vytisknout  e-mailem