Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici okradl seniorku

LOUNY - Díky pomoci svědka byl zadržen... 

Hrdinný kousek včera předvedl mladý muž z Loun, když byl na ulici svědkem okradení 85leté seniorky. Starou paní kolem půl desáté dopoledne okradl v Jungmannově ulici v Lounech 25letý mladík. Zezadu k ní přiběhl a z ruky jí náhle vytrhl dámskou kabelku s peněženkou, mobilním telefonem, deštníkem, různými doklady a dalšími věcmi, a také látkovou tašku s prázdnými lahvemi, čímž ji způsobil škodu za 1 500 Kč. Uvedený svědek vše viděl a aktéra začal pronásledovat. V nestřeženém okamžiku se na něj vrhl, zpacifikoval jej a následně dovedl až na policejní služebnu. Tamní policisté povedeného mladíka z Lounska zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. I když policisté ocenili odvahu dotyčného hrdiny a děkují mu za záslužný čin, před podobnými praktikami zároveň i varují. Nikdy takto zasahující člověk nemůže vědět, zda není pachatel třeba ozbrojen či není jiným způsobem nebezpečný. Je vhodné ho nepozorovaně pronásledovat, ale přitom neprodleně přivolat na místo policisty.  

Z balkonu zmizelo kolo a prádlo

Škodu za bezmála 10 tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel, který z přízemního balkónu jednoho panelového domu na Jiráskově náměstí v Postoloprtech odcizil různé věci. Z neděle na pondělí odtud ukradl jízdní kolo zn. Olpran a dále oděvní svršky, které visely na prádelní šňůře. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Parapety terčem zloděje

Celkem deset vnějších okenních parapetů zmizelo v minulých dnech z oken jedné školy v Postoloprtech. Zloděj svým počínáním způsobil škodu za 7 tisíc korun. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají. Pokud jej dopadnou a soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvouleté odnětí svobody. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 23. října 2012 

 

vytisknout  e-mailem