Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na zahrádce hořelo

CHOMUTOV - Připravil známého o telefon, V kempu řádil zloděj.... 

Na zahrádce hořelo
V zahrádkářské kolonii, na Spořické ulici v Chomutově, došlo k požáru zahradního altánu. Z vyšetřování na místě vyplynulo, že požár zničil nejen interiér chatky, ale i střechu a verandu, škoda se proto vyšplhala na 300 tisíc korun. Proč k požáru došlo je předmětem vyšetřování policie a hasičů. Namístě přítomný technik hasičů určil jako pravděpodobnou příčinu manipulaci s otevřeným ohněm, nevyloučil však ani úmyslné zapálení. Ke zranění osob nedošlo, vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Připravil známého o telefon
Při návštěvě chomutovského baru byl okraden místní mladík. Na schodech potkal 49letého známého, který mu z kapsy u bundy vytáhl mobilní telefon, s ním nastoupil to taxíku a z místa odejel. Nereagoval ani na výzvy k navrácení přístroje, proto se okradený obrátil na policii a všechno oznámil. Při výpovědi uvedl, že mu vznikla škoda ve výši 2300 korun.
 
V kempu řádil zloděj
Policisté v Kadani přijali oznámení od cizince, který trávil svou dovolenou v kempu poblíž Kadaně. Kdosi mu odcizil z přístřešku u karavanu kempinkový nábytek a chladničku. Kromě toho ještě vnikl do zaparkovaného vozidla. Z Volva odnesl peníze, dva fotoaparáty, hodinky a další věci. Celková škoda činí témě 57 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Pohřešovaná se našla
Na houby, do lesů poblíž Kovářské na Chomutovsku, vyrazila v pátek dvojice ze sousedního Německa. Kolem třetí hodiny odpoledne však oznámil na policii 59letý muž, že postrádá svou 55letou družku. Ihned byla zahájena rozsáhlá pátrací akce, do které se, kromě šedesátky policistů a hasičů, zapojil i policejní vrtulník. Neúspěšné pátrání bylo v nočních hodinách přerušeno. Do pátrání byli zapojeni i policisté z Německa. Těm se nakonec podařilo „ztracenou“ objevit v místě jejího bydliště. Žena na vysvětlenou uvedla, že se při hledání hub ztratila, šla lesem tak dlouho, až přišla do městečka poblíž hranic. Nasedla do autobusu a odejela do místa svého bydliště, aniž by o sobě podala jakoukoli zprávu. Doma byla v pořádku, živá a zdravá nalezena, pátrání mohlo být proto ukončeno.
 
Kradl u příbuzných
Monitor k počítači, videopřehrávač a stravenky, věci za téměř 19 tisíc korun, zmizely z rodinného domu v Chomutově. Po pachateli, který kradl v ložnici a obývacím pokoji domu, pátraly policejní hlídky. Ke krádeži došlo na začátku měsíce a již nyní znají policisté totožnost pachatele. Z krádeže je podezřelý 23letý příbuzný rodiny. Bylo mu sděleno podezření z uvedeného trestného činu, to si převzal a byl propuštěn. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Nezdařené vloupání
Dva mladí muži z Chomutova se rozhodli, že společně vniknou do garáže v ulici U větrného mlýna. Když už se zdálo, že zdolají vrata, objevil se na místě majitel. Pachatelé  na nic nečekali a utekli. O necelou půlhodinu je však zadržela policejní hlídka. Pokus krádeže šetří policisté ve zkráceném přípravném řízení.
 
Chomutov 23.8.2010

vytisknout  e-mailem