Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel marihuanu

CHOMUTOV - Mladíkovi hrozí až pětileté vězení, Sebral klíče a jezdil, Opilý muž na silnici.... 

Nabízel marihuanu
Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy obvinili chomutovští kriminalisté 22letého mladíka z okresního města. Před časem nabízel ke kouření marihuanu na autobusovém nádraží v Jirkově dalším zájemcům a toto jednání zopakoval před bránou do místní školy. Společně pak drogu v obou případech kouřili. Za uvedené jednání mu hrozí v případě odsouzení peněžitý trest nebo ho může soudce poslat až na pět let do vězení. Obvinění si muž převzal.

Sebral klíče od auta a jezdil
Kriminalisté v Kadani se zabývají jednáním 17letého mladíka z Krupky. V tušimickém areálu využil při školní praxi chvilkovou nepozornost pedagogického dozoru a z bundy na věšáku sebral klíče od služebního vozidla. S autem pak jezdil po areálu firmy. Nezvládl však vyjíždění a nacouval do vysázených tújí. Škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Jeho jednání policisté vyhodnotili jako neoprávněné užívání cizí věci. Z uvedeného trestného činu byl již obviněn, obvinění si převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

Opilý muž na silnici
Hlídka jirkovských policistů včera zasahovala na silnici l/13 ve směru od Chomutova na Most. Na místní oddělení totiž oznámil svědek, že na travnatém prostoru uprostřed komunikace se pohybuje neznámý muž a ohrožuje tím nejen sebe, ale i ostatní projíždějící řidiče. Jelikož se choval agresivně, byl zdržen a převezen na útvar policie v Jirkově. Tam byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem, muž nadýchal 3,17 promile. Lékař následně rozhodl o jeho umístění s mostecké nemocnici, kam byl za asistence policie převezen.

Napadl bývalou přítelkyni
51letý muž je podezřelý z loupeže. Na parkovišti před domem v Kyjické ulici seděl ve vozidle se svojí bývalou přítelkyní. Po hádce jí vyzval, aby mu vrátila mobilní telefon, což žena odmítla. Udeřil jí proto pěstí do obličeje a přístroj sebral. Kromě toho přibral i vypadlou bankovku, celková škoda se tak vyšplhala na 4 tisíc korun. Následně z místa odejel. Zraněná žena musela vyhledat lékařské ošetření. Násilníkovi hrozí za uvedené jednání až desetileté vězení.

19. června 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem