Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nadýchal přes tři promile

LOUNY – Opilec za volantem skončil v policejní cele. 

Za volant osobního automobilu zn. Škoda Fabia usedl a řídil jej starší muž z Mělnicka. Když jej policisté v pondělí navečer kontrolovali v Lounech, provedenou dechovou zkouškou mu naměřili nejprve 3, 04 a následně 3, 44 promile alkoholu v dechu. Proto jej na místě zadrželi a následně umístili do cely předběžného zadržení. Následující den, po vystřízlivění, mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a propustili jej na svobodu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody až na jeden rok.

Podezření na munici

Správně se zachoval oznamovatel, který v úterý odpoledne zavolal na linku 158, že při demolici bývalého statku v Žiželicích nalezli předmět, který připomíná výbušninu. Policisté se dostavili na místo, zajistili jej a přivolali policejního pyrotechnika. Ten nález ohledal, uvedl, že se nejedná o ruční granát či jinou munici, ale nejspíš o nějakou mechanickou součástku a předmět odvezl k likvidaci.

Jak se zachovat při nálezu podezřelé munice?

 

  • s předmětem nemanipulovat
  • vyrozumět policii
  • zajistit nález  tak, aby k němu nebyl přístup
  • naleznou-li munici děti, vyrozumí o nálezu policii nebo dospělou osobu

Přivolaní policisté prozkoumají okolí nálezu, místo zajistí a přivolají pyrotechnika. Ten určí, zda se jedná o výbušninu, popřípadě o jakou, zda je nebezpečná a nález vyhodnotí. Buď ji zlikviduje na místě, anebo ji odveze na bezpečné místo, kde je zlikvidována.

 

Střet se srnou

Další nehoda s lesní zvěří se odehrála v úterý, krátce před desátou hodinou večer, na silnici č. 23751 za obcí Lkáň ve směru na Vojnice. Z pravého silničního příkopu vběhla náhle řidiči osobního automobilu zn. Škoda Octavia do jízdní dráhy srna. Ten pro krátkou vzdálenost již nedokázal střetu zabránit a zvíře srazil. Po střetu srna utekla do řepkového pole. Přivolaní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo, nehodu šetří dopravní policie.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 20. července 2016

vytisknout  e-mailem