Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nadýchal téměř tři promile

TEPLICE - Může strávit rok ve vězení; Spravedlnosti neunikne... 

Nadýchal téměř tři promile
     Až na jeden rok za mříže může soud poslat 47letého muže, který řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Po deváté hodině ráno řidiče zastavili strážníci městské policie, a protože pojali podezření, že muž před jízdou pil, přivolali na místo kontroly policisty. Při následné dechové zkoušce byla řidiči naměřena hodnota 2,8 promile alkoholu v dechu, muž se doznal, že před jízdou vypil litr vína. Policisté mu po vystřízlivění sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mimo vězení mu hrozí také vyslovení zákazu činnosti spočívajícího v zákazu řízení motorových vozidel.
 
Spravedlnosti neunikne
     Policisté dopadli zloděje, který se v polovině ledna letošního roku vloupal do vozidla. Třicetiletý zloděj vnikl v Teplicích do zaparkované dodávky značky Volkswagen, ze které následně odcizil autorádio a navigaci. Bylo mu sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže, vzhledem k jeho pestré trestní minulosti mu hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Nález útočného granátu
     Nevybuchlý granát s označením F-1 nalezl včera v podvečer v lesnatém porostu u obce Chotějovice muž, který zde byl na procházce. Na místo zavolal policisty, kteří místo nálezu v okolí několika stovek metrů zabezpečili a přivolali pyrotechnika. Ten ostrý granát zajistil a převezl k likvidaci.  Muž naštěstí postupoval správně, s granátem nemanipuloval a na místo přivolal policisty. I desítky let stará munice může být nebezpečná a v případě nálezu je nutné označit místo nálezu a ihned přivolat policisty.
 
Vloupání do garáže
     Čtyři disky z lehkých slitin s letními pneumatikami a 290 litrů motorové nafty si odnesl během víkendu dosud neznámý z garáže v Teplicích. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na 30 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a intenzivně pátrají po odcizených věcech i pachateli. Tomu v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 1. 3. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem