Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Naftu kradli přespolní

CHOMUTOV - Se ženou zmizel i počítač, Doma zjistil, že byl okraden.... 

Naftu kradli přespolní
Dva muži ze sousedního Mostu přijeli do našeho okresu za účelem krádeže. V Údlicích si vyhlédli zaparkovaný autobus, u něj poškodili víčko nádrže a odčerpali 200 litrů nafty. Odcizili pouhých 50 litrů pohonných hmot, ostatní zůstalo na místě. V další činnosti jim totiž zabránila přítomná policejní hlídka. Pachatelé ve věku 34 a 41 roků byli zadrženi, obviněni z krádeže a po výslechu odešli, jejich další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 
Se ženou zmizel i počítač
Nájemnice bytu na chomutovském sídlišti si při stěhování odnesla i věci, které nebyly její. Majitelka uvedla, že když 67letá žena odcházela, přibalila ke svým věcem i notebook v hodnotě 6 tisíc korun. Ten však nebyl její a nepoctivá žena jí ho nyní odmítá vrátit. Proto se dostavila na místní oddělení policie a krádež oznámila. Bude-li pachatelka odsouzena, hrozí jí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Že byl okraden, zjistil doma
Když se, v nočních hodinách, vracel z restaurace domů muž z Kadaně, přistoupil k němu muž se ženou a žádali, aby jim zapálil cigaretu. Vyhověl jejich žádosti a pak pokračoval v cestě. Teprve v místě bydliště zjistil, že nemá peněženku a mobilní telefon. Věci měl v zadní kapse kalhot, jako pachatele krádeže označil právě uvedenou ženu a muže. Po jejich totožnosti nyní pátrají policejní hlídky.
 
Kradli kabely
Touha po penězích přiměla tři muže ke krádeži. Společně vnikl v Kadani do areálu firmy kde  odcizili měděný kabel za 4500 korun. Dojít s lupem do sběrných surovin však nestačili, na místě byli zadrženi.  Z vyšetřování vyplynulo, že nejmladší z trojice, 21letý muž z České Lípy již za krádeže před soudem stál, z výkonu trestu byl podmínečně propuštěn. Čeká na něj obvinění z trestného činu krádeže. Jednání dalších dvou mužů, 32letého z Radonic a 40 letého z Kadaně bude postoupeno k vyřešení příslušné komisi Městského úřadu v Kadani, pachatelé budou řešeni pro přestupek.    
Chomutov 10.8.2010

vytisknout  e-mailem