Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nakupovali za pět prstů

DĚČÍN - Nakupovali za pět prstů; Na deset dní musí pryč; Vloupal se do trafiky; Odlehčil strojům od nafty 

Podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení s od rumburských policistů vysloužila devatenáctiletá dívka s o šest let starším mladým mužem. V prodejně výpočetní techniky totiž nedávno přímo za provozu odcizili dva volně vystavené fotoaparáty v celkové hodnotě přes pět a půl tisíc korun. Před strážci zákona se ale dlouho neschovávali. Nyní hrozí ženské části tandemu až dvouleté odnětí svobody, mužské o rok více, neboť byl za obdobný skutek v uplynulých třech letech trestán.
 
 
Na deset dní musí pryč
 
Na deset dní bude muset své bydliště opustit třiatřicetiletý muž z okolí Děčína. Svou družku, se kterou žije ve společné domácnosti, měl totiž urážet a vyhrožovat újmou na zdraví. Krom toho měl také zničit nějaké vybavení bytu. Dle poškozené se situace v posledních dvou měsících zhoršovala, kdy na policisty se obrátila až nyní. Vykázaný si pár dní může popřemýšlet, nebude-li po návratu přece jen lepší chovat se slušně.
 
 
Vloupal se do trafiky
 
Pro cigarety si do jedné trafiky ve Varnsdorfu zašel neznámý lapka. Pochopitelně v době, kdy má zavřeno. Dovnitř se vloupal a odnesl pětatřicet kartónů kuřiva a ještě dobíjecí kupóny na telefon. Přičteme-li k tomu ještě škodu poškozením, dostaneme se na částku přes čtyřicet tisíc korun. Po pachateli pátrají místní policisté.
 
 
Odlehčil strojům od nafty
 
Policisté z Velkého Šenova řeší případ, kdy neznámý nenechavec pustil žilou dvěma těžebním strojům. Nejprve odstranil zámek u nádrže a pak odčerpal šedesát litrů nafty za více než osmnáct tisíc korun. Tím si zavdal se paragrafem krádež vloupáním.
 
 
 
Děčín 23. srpna 2011
 
por. Vojtěch Haňka
komisař
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 208, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem