Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález granátu

TEPLICKO - Při hledání detektorem našel muž granát; Lahev schovával pod bundou a další zprávy. 

Nález granátu

     Včera odpoledne se na policii obrátil muž, který při pátrání po historických předmětech pomocí detektoru kovů našel poblíž Rtyně nad Bílinou předmět tvarem odpovídající granátu. Domněnku potvrdil i přivolaný policejní pyrotechnik, který nález označil jako německý dělostřelecký granát o průměru 75 mm používaný během 2. světové války. Pyrotechnik granát na místě řízenou explozí zneškodnil, oznamovatel se zachoval správně, když s municí nehýbal, i několik desítek let staré výbušniny mohou při neodborné manipulaci explodovat.

     V případě nálezu věci, která tvarem a vzhledem odpovídá munici, doporučujeme s předmětem vůbec nehýbat a nedotýkat se ho. V blízkosti místa nálezu je vhodné umístit dobře viditelné označení a ustoupit do vzdálenosti několika desítek až stovek metrů. Teprve poté zavolejte na linku 158 a sdělte své jméno a příjmení, co jste našli a co nejpřesněji lokalizujte místo, kde se nacházíte. Zůstaňte na místě do příjezdu policistů a k označenému místu nikoho nepouštějte.

Lahev schovával pod bundou

     Z přečinu krádeže je podezřelý 21letý muž, který podle ostrahy teplického hypermarketu ukradl lahev alkoholu. Včera v podvečer si měl pod bundu schovat lahev vodky a projít pokladní zónou, aniž za zboží v hodnotě 140 korun zaplatil. Lahev mu pracovník ostrahy odebral, pokud případ skončí u soudu, mohl by jít v minulosti jednou podmínečně odsouzený muž až na tři roky do vězení.

Přišla o kabelku

     O kabelku s doklady a menší finanční hotovostí přišla mladá žena, která včera cestovala vlakem z Ústí do Bíliny. Neznámý lapka využil toho, že usnula a tašku jí odcizil, moc si ale nepřilepšil, protože oznamovatelka vyčíslila celkovou škodu pouze na 600 korun. Pokud se podaří zjistit zlodějovu totožnost, bude se před soudem zodpovídat z přečinu krádeže.

Zničený parkovací automat

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích poškodil parkovací automat. Do prostoru pro vrácené mince vložil dělobuch, po jehož explozi došlo k poškození vnitřku automatu. Z mincovníku zmizelo přes dva a půl tisíce korun, podle vyjádření poškozené organizace je hodnota zničeného automatu sto tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

3. 1. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem