Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Namol opilý havaroval

LOUNY - V dechu měl přes tři promile... 

Ve středu, krátce před půlnocí, vyjížděli policisté k dopravní nehodě, která se odehrála na silnici I. třídy č. 15 ve směru od obce Libčeves na Želkovice. Havarovalo zde vozidlo zn. VW Passat, jehož 33letý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlivem požitého alkoholu přivedl vůz do smyku. Následně vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do svodidel. Na místě provedli policisté u řidiče dechovou zkoušku, který vykázala 3, 27 promile a následně druhá 3, 34 promile alkoholu v dechu. Ke zranění řidiče ani jiných osob nedošlo. Opilého řidiče z Teplicka budou dále vyšetřovat kriminalisté. Hmotná škoda byla vyčíslena na 60 000 Kč.  

Obviněn další z vloupaček do restaurací a prodejen

V rukou policistů skončil dvaatřicetiletý muž z Náchodska, po kterém policisté pátrali jako po spolupachateli série vloupaček do restaurací a prodejen v lounském okrese. (Veřejnost jsme informovali 3. 9. 2010 - http://www.policie.cz/clanek/objasnene-vloupacky-961965.aspx.) S již obviněným 19letým mladíkem z Rakovnicka "navštívili", ještě ve spolupráci dalších kompliců, po kterých policie dosud pátrá, nejméně desítku zmíněných objektů, z nichž kradli hlavně alkohol, cigarety, cukrovinky, peníze, elektroniku a různé nářadí. Vyčíslená škoda dosáhla částky bezmála 200 tisíc korun. I tohoto muže komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě.  

Padělal řidičák

Čtyřicetiletému muži z Litoměřicka sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny. Tohoto skutku se dopustil tím, že při silniční kontrole v Drahomyšli předložil hlídce Dopravního inspektorátu v Lounech řidičský průkaz, který byl padělaný. O této skutečnosti uvedený muž věděl, přesto doklad použil jako pravý. Že se jednalo o padělek, s určitostí potvrdilo i následné šetření a posuzování dokladu skupinou specialistů cizinecké policie. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.

Objasněná krádež čtyřkolky

V těchto dnech obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 34letého muže z Mostu pro trestný čin krádeže. Dotyčný má na svědomí odcizení motorové čtyřkolky ze dvora jednoho domu v Blšanech u Loun. Tohoto skutku se dopustil v první polovině května tohoto roku s ještě dalším komplicem, který mu ji před domem pomáhal naložit do zatím nezjištěné dodávky a potom z místa činu odjeli. Poškozený tehdy vyčíslil škodu na 51 000 Kč, následným provedením odborného vyjádření byla škoda upřesněna na 39 tisíc korun. Po provedených úkonech byl obviněný propuštěn na svobodu.

Krkavčí matka

Dvaačtyřicetiletou ženu z Benešovska stíhá policejní komisař z trestného činu zanedbání povinné výživy. Krkavčí matka neplatila od 1. ledna roku 2007 výživné na svého syna, jak jí uložil rozsudek Okresního soudu v Benešově. K rukám jeho otce, který i s dítětem žije na Lounsku, tak dluží 21 000 Kč. Obviněná je vyšetřována na svobodě.   

Jaromíra Střelcová

Louny, 9. září 2010

 

vytisknout  e-mailem